Készült: 2020.09.22.10:45:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

189. ülésnap (2012.05.15.), 178. felszólalás
Felszólaló Vincze László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  178  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Én úgy gondolom, hogy az igazság Kara Ákos képviselőtársamnál van, amikor utalt a tanműhelyek fontosságára, de ugyanakkor nyilván előnyben részesítve úgymond a cégek vagy kisiparosok által biztosítandó munkalehetőséget.

A pedagógiai dologról most pedig annyit: én láttam már hat diplomával gyenge pedagógust, és láttam már olyan mesterembert, akire mindig hivatkoztak azok, akik nálam esetleg zárat szereltek, vagy asztalosmunkát végeztek, hogy igenis, őket Pitrik Laci bácsi, a másikat a másik tanította, és nem is rossz módszerekkel. Megtanultak dolgozni, jó munkát, minőséget előállítani és végezni. Azt gondolom, a korosztály lentebb szállítása viszont különösen fontos. Ha arra gondolunk, hogy a lányok közt 14 évesen már van olyan, aki igaz, gazdasszonyképzőbe jár, de majdnem többet tud főzésből vagy esetleg varrásból, mint az őt tanító X. vagy Z., míg a másik 16 évesen is csak igen nagy erőfeszítéssel tudja ugyanazt produkálni. Én örülök a kor lentebb szállításának, örülök annak, hogy erről szó esik a Házban, és végre hozzá mertünk nyúlni ehhez a dologhoz.

Visszakanyarodnék egy kicsit az általános iskolára. A szakképzés előszobájának kellene hogy legyen az általános iskola fölső tagozata, megszeretni, megkedvelni a munkát, a fizikai munkát is úgy, mint a szellemit, hiszen átestünk a ló másik oldalára, csak a szellemet próbáltuk pallérozni, és a kézügyesség dolgában egy picit lemaradtunk az előző 30, 40 vagy 50 évben való önmagunkhoz képest. Most kellene fölzárkózni (Az elnök csengetéssel jelzi a hozzászólási idő leteltét.), nincs későn.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  178  Következő    Ülésnap adatai