Készült: 2020.09.19.18:45:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

120. ülésnap (2011.10.18.), 147. felszólalás
Felszólaló Vincze László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  147  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Én azt gondolom, hogy abba kellene hagyni a gazdáknak a cseszegetését parlagfű- és egyéb ügyekben, hiszen a gazdák rendben tartják a területük nagy részét. Nyilván ez alól kivétel az, ahol még állt a víz, a vízállásos területekről beszélek. Megnézném én azt, aki vízállás esetén, ha csak hónaljig érő gumicsizmát nem húz, akár kézi kaszával is nekimenne a nagy környezetvédők közül, megnézném én őket. Tehát úgy gondolom, hogy nagymértékben a parlagfüves területek azok a dűlőutak, amelyek jó részét önkormányzatok kezelik.

Nagyon bízom abban, hogy komoly előrelépés fog bekövetkezni, nem azért, mert a gazdákkal kapcsolatban kellene őket állandóan piszkálni, hanem azért lesz előrelépés, mert van egy tanyaprogramja ennek a kormánynak, és bizony erre a dologra is oda lehet majd figyelni a dűlőutak rendben tartása kapcsán, és kapcsolva a Start-munkaprogramhoz, rendben lehetne tartani a dűlőutakat, és minden más, önkormányzattal összefüggő területet is rendben kellene tartani.

Csöndben megjegyezném azért, hogy amit nagyon sokan parlagfűnek neveznek, az nem parlagfű. Elenyésző része a parlagfű, ami valójában sok kárt csinál. Egész más gyomokról van szó. Én most nem akarok itt ilyen előadásba belemenni, nem tisztem, de én azt gondolom, amikor ilyen energiaárak vannak, azért azt nem lehet kívánni, hogy három művelettel többet végezzen el a területén a gazda, és ha van, mondjuk, tízcentis gyom, az még elviselhető, mert hamarosan jön a magágy-előkészítés, akkor már nem lesz gyom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és utána jön a vetés s a többi.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  147  Következő    Ülésnap adatai