Készült: 2021.05.16.13:48:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

32. ülésnap, 53. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Felszólalás oka Házszabálytól eltérés elutasítása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 7:09

Felszólalások:  <<  53  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, frakcióvezető úr. Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének szavazata szükséges. (Zaj.) Megköszönöm tisztelt képviselőtársaim figyelmét!

Kérdezem tehát önöket, hogy a T/1220/3. számú javaslatomnak megfelelően eltér-e a tisztelt Országgyűlés a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 193 igen szavazattal, 160 nem ellenében és 8 tartózkodás mellett nem fogadta el a Házszabálytól való eltérést. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

Tisztelt Országgyűlés! Elmúlt ülésünkön több előterjesztés általános vitáját lezártuk, most a részletes vitára bocsátások következnek.

Indítványozom a közvetítői tevékenységről szóló T/1092. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 343 igen szavazattal, 5 nem ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

 

Indítványozom a bűnüldöző szervek nemzetközi együttműködéséről szóló T/990. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 164 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

 

 

(10.50)

 

Indítványozom az egyes, egészségügyet és a társadalombiztosítást érintő törvények módosításáról szóló T/1107. számú javaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 197 igen szavazattal, 161 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

 

Indítványozom a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának '97 áprilisától '98 márciusáig terjedő időszakának tevékenységét tartalmazó beszámoló, H/1216. számú határozati javaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 356 igen szavazattal, 4 nem ellenében, tartózkodás nélkül bocsátotta részletes vitára a javaslatot.

 

Indítványozom a Magyar Rádió Közalapítvány '98 áprilisától '99 márciusáig terjedő időszakának tevékenységét tartalmazó H/1215. számú határozati javaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 360 igen szavazattal, tartózkodás és nem szavazat nélkül bocsátotta részletes vitára a javaslatot.

 

Ugyancsak indítványozom, hogy a Magyar Rádió Közalapítvány '99 áprilisától 2000 februárjáig terjedő időszakának tevékenységét tartalmazó H/1214. számú határozati javaslatot bocsássa részletes vitára az Országgyűlés. Most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 361 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül bocsátotta részletes vitára a javaslatot.

 

Indítványozom a Magyar Rádió Közalapítvány 2000. február 29-étől 2001. március 31-éig terjedő időszakának tevékenységét tartalmazó beszámoló, H/1213. számú határozati javaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 362 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül bocsátotta részletes vitára a javaslatot.

 

Indítványozom a Magyar Rádió Közalapítvány 2001. április 1-jétől 2002. március 25-éig terjedő időszakának tevékenységét tartalmazó H/1212. számú határozati javaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 361 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül bocsátotta részletes vitára a javaslatot.

 

Indítványozom az Országos Rádió és Televízió Testület 2001. évi tevékenységét tartalmazó beszámoló, H/1183. számú határozati javaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 363 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül bocsátotta részletes vitára a javaslatot.

 

Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalaink végéhez értünk. 10 óra 53 perc van, áttérünk az interpellációk tárgyalására.

Tisztelt Országgyűlés! Glattfelder Béla és Szabó József Andor, a Fidesz képviselői, interpellációt nyújtottak be a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez: "Sovány malac a mezőgazdaságnak, avagy mivel etet a szocialista költségvetés?" címmel.

Szabó József Andor képviselő urat illeti a szó. (Jelzésre:) Kérem a képviselő úr mikrofonját bekapcsolni. Öné a szó.

 

Felszólalások:  <<  53  >>    Ülésnap adatai