Készült: 2020.04.10.07:23:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

342. ülésnap (2014.02.13.), 298. felszólalás
Felszólaló Kucsák László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  298  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KUCSÁK LÁSZLÓ (Fidesz): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt napokban súlyos tények kerültek napvilágra az MSZP elnökhelyettese, Simon Gábor eltitkolt vagyonáról. A külföldön fialtatott 240 millió forint mellett 2012-ben a XII. kerület legdrágább részén legalább 100 millió forint értékben vásárolt lakást feleségével együtt.

Mindeközben képmutató módon az éhségmenet élén menetelt, és a megjelent információk szerint még a karácsonyi üdvözlőlapját is másokkal fizettette ki pénztelenségére hivatkozva. Álságos módon pártjával együtt úton-útfélen mutyit kiáltott, miközben vagyonát külföldön megforgatva még gazdagabb lett, és úgy kritizálta a devizahitelesek megsegítését, hogy luxuslakást vásárolt magának a már meglévő háza és balatoni nyaralója mellé.

(16.20)

Az elmúlt héten csak a kérdések sorjáztak, és mind Simon Gábornak, mind az MSZP-nek megvolt a lehetősége arra, hogy tisztázza az eltitkolt százmilliók eredetét. Mind ez idáig azonban adósak maradtak a válaszokkal, hovatovább, Simon Gábor meg sem jelenik a nyilvánosság előtt, és pártjával együtt maradt távol a mentelmi bizottság üléséről. Tekintettel arra, hogy a felhalmozott vagyon eredete tisztázatlan, nyilvánvalóan felmerül annak a pártnak a felelőssége, amely elnökhelyettesnek választotta meg Simon Gábort, és akik ugyan most szabadulni kívánnak tőle, de azért az MSZP által biztosított személyautót még mindig használhatja. A fentiek ismeretében óhatatlanul felmerül a kérdés: vajon Simon Gábor saját vagy az MSZP vagyonát parkoltatta külföldi számlán?

Kérdezem a miniszter urat, államtitkár urat, hogy lefolytatható-e olyan vizsgálat, amely tisztázza az MSZP esetleges felelősségét. Kérem továbbá államtitkár urat, tájékoztasson arról, hogy az MSZP mekkora állami támogatásban részesül. Várom válaszát.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  298  Következő    Ülésnap adatai