Készült: 2021.01.26.22:07:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 95. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka határozatképtelen szavazás
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  95  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Az interpelláló képviselő úr nem fogadta el az államtitkár úr válaszát. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A kijelzőn az alábbi eredmény jelenik meg: 118 igen, 7 nem szavazat, 1 tartózkodás.)

Az Országgyűlés határozatképtelen.

Ismételjük meg a szavazást! Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A kijelzőn az alábbi eredmény jelenik meg: 117 igen, 6 nem szavazat, 2 tartózkodás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés ismét határozatképtelen.

Tisztelt Országgyűlés! Még egy kísérletet teszünk; amennyiben nem sikerül határozatképessé tenni az Országgyűlést, akkor 20 perces szünetet rendelek el, ugyanis így nincs értelme folytatni az interpellációkat, hogy a tisztelt Ház sorozatosan határozatképtelen. Kérem akkor a frakcióvezetőket, hogy tegyék határozatképessé az Országgyűlést!

Tehát egy harmadik, ismételt szavazásra teszünk kísérletet. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A kijelzőn az alábbi eredmény jelenik meg: 129 igen, 7 nem szavazat, 2 tartózkodás.)

Az Országgyűlés határozatképtelen. Természetesen a Házszabály értelmében azon képviselők nevét, akik nem szavaztak, nyilvánosságra fogjuk hozni. Húsz perc szünet következik. Kérem a frakcióvezetőket, hogy biztosítsanak határozatképességet! Húsz perc múlva találkozunk. (Dr. Répássy Róbert: Ügyrendi!) Szünet után következik az ügyrendi felszólalás.

 

 

(Szünet: 13.22-13.48
Elnök: dr. Wekler Ferenc

Jegyzők: Németh Zsolt és Kapronczi Mihály)

 
Felszólalások:  Előző  95  Következő    Ülésnap adatai