Készült: 2020.02.20.03:13:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 94. felszólalás
Felszólaló Kiss Andor (MIÉP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KISS ANDOR (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Matáv azóta újabb levelet is írt az internetszolgáltatóknak, amelyben ezen még lényegesen túlment. Például ultimátumot intézett a szolgáltatókhoz, hogy amennyiben nem hajlandók szerződést kötni az általa diktált módon, akkor a hó végétől megszünteti az internetes számelérést, vagyis nem biztosítja az önök által másik kormányrendeletben biztosított kedvezményes tarifalehetőséget.

Azt hiszem, hogy Magyarország megint világrekordot fog felállítani, hazánk lesz az egyetlen olyan ország a világon, ahol a távközlési liberalizáció nemhogy olcsóbbá tette az internetelérést, hanem megdrágította.

A Matáv ezenfelül jelentősen szándékozik megemelni azoknak a szolgáltatásoknak a díját, amelyek hozzátartoznak az internetszolgáltatásokhoz.

 

 

(13.20)

 

Tehát pontosan az ellenkező hatás érvényesül, mint amit a liberalizációtól vártunk. Mivel a kormány az eddigi ismereteink szerint ennek a meggátolására semmilyen lépést nem tett, így a válaszát elfogadni nem tudom. (Taps a MIÉP padsoraiban. - Közbeszólás ugyanonnan: Így van!)

 
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai