Készült: 2020.02.26.07:45:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 82. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka határozatképtelen szavazás
Videó/Felszólalás ideje  


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A képviselő úr nem fogadta el az interpellációra adott választ. Arra kérek mindenkit, hogy foglaljon helyet.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a miniszter úr válaszát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 130 igen, 10 nem, 3 tartózkodás.)

Az Országgyűlés jelenleg nem határozatképes, miután az ülésteremben tartózkodó szocialista képviselők nyilvánvalóan nem nyomták meg a gombot. (Moraj és közbeszólás az MSZP padsoraiból: Kevesen vagyunk! - Dr. Veres János: Nézd meg a listát!) Egyelőre tehát nem határozatképes az Országgyűlés, hamarosan meg fogjuk ismételni a szavazást.

Arra kérek mindenkit, hogy jöjjön be a folyosóról, különösen a kormánypárti képviselőket - a szocialista képviselők nyugodtan kint maradhatnak, mert ha be is jönnek, úgysem nyomják meg a gombot, gondolom én. (Derültség a Fidesz soraiban. - Balczó Zoltán: Érzik, hogy nem tudnának igennel szavazni, inkább nem jönnek be! - Rövid szünet.)

Nos, megismételjük a szavazást. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a miniszteri választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 134 igen, 11 nem, 4 tartózkodás.)

Az Országgyűlés továbbra sem határozatképes, úgyhogy azt gondolom, további ismétlésnek nincsen helye, tehát azt Országgyűlésnek nem állt módjában vagy nem kíván dönteni az interpellációra adott válasz elfogadásáról.

Ilyen értelemben továbblépünk, és további interpellációk elhangzására kerül sor. Ha hasonló problémával küszködik majd Wekler Ferenc alelnök úr, akkor neki kell ezt a feladatot megoldania, mert az ülés vezetését ebben a pillanatban átadom neki. (Taps és derültség a Fidesz soraiban.)

 

 

(Az elnöki széket dr. Wekler Ferenc,
az Országgyűlés alelnöke,

a jegyzői széket Németh Zsolt foglalja el.)

 

 
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai