Készült: 2020.02.28.04:55:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 54. felszólalás
Felszólaló Dr. Lentner Csaba (MIÉP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:21


Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LENTNER CSABA (MIÉP): Tisztelt Miniszter Úr! Az én pártom, a MIÉP azért hadakozik szinte a megalakulása óta, hogy a magyar élelmiszeripar privatizációja ne idegenek javára történjen meg, sőt, azt a privatizációt, ami végbement, felülvizsgálja.

Ezzel szemben az, amit ön elmondott nekem a kérdésemre választ, az nem az én kérdésemre válasz; meg nem válasz nekem sem meg a termelőknek sem, hogy ön azt mondogatja nekem, hogy milyen kárrendezések történtek.

Kedves Miniszter Úr! A Mizo Baranyatej Rt. rövidesen privatizációs meghirdetésre kerül. A tejtermelői konzorciumnak az volt a kérése, hogy a Földművelésügyi Minisztérium adjon állami támogatást. Ez az állami támogatás elmaradt. Itt van a kezemben egy levél (Felmutatja.), 2001. november 19-én kelt. Ebben a minisztérium helyettes államtitkára arra hivatkozik, hogy az állami segítségnyújtás további lehetőségeivel kapcsolatos szakértői egyeztetések folynak. Ez 2001. november 19-én volt. Ma pedig 2002. február 26. van. Semmiféle megoldás ebben az ügyben nincsen.

Nehogy az legyen, hogy itt, a választási kampány finisében önök fű alatt eladják a Mizo Baranyatej Rt.-t a külföldieknek! Ezt akarjuk közös erőfeszítéssel elkerülni. Erre a kérdésre válaszoljon! (Taps a MIÉP soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai