Készült: 2020.02.27.20:00:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 139. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka határozatképtelen szavazás
Videó/Felszólalás ideje  


Felszólalások:  Előző  139  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem Horváth Béla képviselő urat, kíván-e szólni. (Horváth Béla: Nem.) Nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 5. § (6) bekezdése, továbbá a Házszabály 31. § (3) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Horváth Béla országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 5 igen szavazattal, 189 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem függesztette fel a képviselő úr mentelmi jogát.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a személyi javaslat megtárgyalása.

Az Országgyűlés elnöke H/5935. számú személyi javaslatában Dögei Imre helyett Fejes Ferencet jelöli az emberi jogi bizottság, valamint a társadalmi szervezetek bizottsága, Gidai Erzsébet helyett Bogdán Emilt az európai integrációs ügyek bizottsága, Bogdán Emil helyett pedig Zakó Lászlót az idegenforgalmi bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 184 igen, 1 nem, 0 tartózkodás.)

Az Országgyűlés pillanatnyilag határozatképtelen, megismételjük a szavazást. (Közbeszólások a MIÉP soraiból: Nem működik a szavazógép!) Kérem, ismételjük meg a szavazást! Már intézkedtünk, hogy kapcsolják be. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 188 igen, 0 nem, 2 tartózkodás.)

Az Országgyűlés ismét határozatképtelen.

Egy utolsó kísérletet teszünk. Kérem a szavazógép bekapcsolását! Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 191 igen, 0 nem, 0 tartózkodás.)

Az Országgyűlés határozatképtelen, a kérdést az Országgyűlés nem tudta eldönteni.

Tisztelt Országgyűlés! Ahogy azt korábban bejelentettem, az MSZP képviselőcsoportja visszavonta a politikai vitanap megtartását kezdeményező indítványát, így most a napirend utáni felszólalásokra kerül sor, egy perc szünet után. (Rövid szünet. - Számos képviselő elhagyja az üléstermet.) Kérem azokat a képviselőket, akik a termet el akarják hagyni, hogy fáradjanak ki a teremből, folytatnánk a munkát! (Rövid szünet.)

 

Tisztelt Országgyűlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Bauer Tamás képviselő úr, az SZDSZ képviselője: "Háttal Európának LXIX." címmel. A képviselő urat illeti a szó.

 
Felszólalások:  Előző  139  Következő    Ülésnap adatai