Készült: 2020.02.16.20:15:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 137. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka általános vita lezárva
Videó/Felszólalás ideje  


Felszólalások:  Előző  137  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok, az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az előterjesztés elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a belvízi árufuvarozási szerződésről szóló budapesti egyezmény megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 199 igen szavazattal elfogadta a javaslatot.

 

Tisztelt Országgyűlés! Mint azt a napirend elfogadása előtt bejelentettük, az SZDSZ képviselőcsoportja visszavonta az ügyrendi bizottság állásfoglalásáról országgyűlési döntést indítványozó kérelmét, így most az elfogadott napirend szerint a mentelmi ügy megtárgyalása következik.

A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/5894. számon határozati javaslatot nyújtott be Horváth Béla független kisgazdapárti képviselő mentelmi ügyének fenntartása tárgyában. A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Horváth Béla országgyűlési képviselő mentelmi jogát ne függessze fel.

Megadom a szót Szűcs Lajos úrnak, a mentelmi bizottság előadójának, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni.

 

(15.30)

 
Felszólalások:  Előző  137  Következő    Ülésnap adatai