Készült: 2020.02.23.15:35:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 111. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás közlekedési és vízügyi miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  111  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS közlekedési és vízügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A tavaly márciusi árvíz levonulását követően a kormány intézkedései alapján újjáépültek a falvak, megújultak a középületek, közutak és az önkormányzati utak döntő hányada. A kormány a lakóépületek felújítására és újjáépítésére 17,5 milliárd forintot, az országos közutak, árvízi töltések helyreállítására összesen 7,5 milliárd forintot, az önkormányzati vagyonkörben keletkezett károk helyreállítására másfél milliárd forintot fordított. A tél beállta előtt először a lakóházakat újítottuk fel, majd ezt követően tudtuk az önkormányzati utakban keletkezett károkat helyreállítani.

Ezért húzódott át az idei évre az a mintegy 300-320 millió értékű munka, amelyekre a közútkezelő a kivitelezőkkel az elmúlt év során már szerződést kötött. Tehát ezekre a munkákra mind a fedezet, mind a kivitelező biztosított. A helyreállítás során azonban olyan igények is felmerültek, amelyeket a 2001 márciusában történt kárfelmérés nem tudott korrekt módon felmérni. Ezek közé tartoznak például azok az önkormányzati utakban keletkezett károk is, melyeket a házépítéssel együtt járó nehézgépjármű-forgalom okozott.

A katasztrófavédelmi igazgatóság felkérése alapján az igényeket a közútkezelő felülvizsgálta, és ezeket mintegy 163,5 millió forint összegben indokoltnak tartotta. Ezt a munkát Mádi László képviselőtársam és államtitkár barátom közreműködésével az elkövetkezendő időben biztosítandó keretek terhére el fogjuk végezni.

Köszönöm a kérdését, köszönöm a megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  111  Következő    Ülésnap adatai