Készült: 2020.09.23.19:01:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2009.09.28.), 77. felszólalás
Felszólaló Ágh Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  77  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Miniszter úr, a sajtóban olvashattunk arról, hogy a szakértők szerint lett volna más törvényes megoldás is erre az egész esetre. Ehelyett nem hallhattunk mást, mint - ahogy ön is mondta, valóban - egy cinikus választ.

Úgy látjuk, hogy ebben a helyzetben önnek le kell mondania. Le kell mondania, hiszen ez egyben a jogállamiság kérdése is, és a távozása egyrészt példamutató lenne, másrészt pedig azt jelentené, hogy van politikai felelősség. Azt jelentené, hogy a jogalkotó követni akarja a jogszabályokat. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Amennyiben azonban nem mond le, akkor az felhívást jelent az emberek számára arra, hogy ők is nyugodtan megtehetnek bármit. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) A szocialista képviselők is nyugodtan megtehetnek bármit, mint azt már sokszor megtették, most például belebeszélnek az ember beszédébe.

Úgyhogy, miniszter úr, azt szeretném öntől kérni, hogy fontolja meg még egyszer a lemondását. Ugyanis ha a helyén marad, akkor azzal bizonyítja az emberek számára azt, hogy ebben az országban már tulajdonképpen a jogszabályok semmit sem számítanak. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  77  Következő    Ülésnap adatai