Készült: 2020.02.19.08:09:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

66. ülésnap (2007.04.24.), 56. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Nem vagyok híve annak, hogy napi politikai vitát folytassunk az állami számvevőszéki jelentés kapcsán, de látom, hogy a kormány képviselője, a Pénzügyminisztérium államtitkára ebben nagyon partner, mi több, talán még kezdeményező is. Nagyon különleges bája van annak a dolognak, hogy annak a kormánynak az államtitkára igazítja el az ellenzéki képviselőket, akik amikor kormánypártiak voltak, akkor azért - és az Állami Számvevőszék jelentése ezt teljes mértékben alátámasztja - nem voltak ilyen súlyos gazdasági makromutatói az országnak.

Javaslom önnek, hogy vegye elő a 12. oldalt, mutatom önnek - (Felmutatja a jelentést.) -, az Állami Számvevőszék jelentése alapján 2000-ben a költségvetés hiánya 367 milliárd forint volt, 2001-ben, az Orbán-kormány utolsó teljes évében 402 milliárd forint volt. Most, 2006-ban az Állami Számvevőszék jelentése alapján a költségvetés hiánya 1 milliárd 959 millió forint. Ezt tudjuk, hogy valójában most már több mint 2000 milliárd forint.

Tisztelt Államtitkár Úr! Arról beszélni, hogy itt mi a felelőssége az ellenzéki képviselőknek, miközben a saját felelősségével nincsen tisztában, úgy gondolom, hogy nem komoly. Tehát önnek, legalább ön, amikor a felszólalását megteszi, arra kérjük, hogy ne az ellenzéki képviselők felelősségével, hanem a saját kormányának a felelősségével foglalkozzon e tekintetben, és arra a kérdésre adjon választ, hogy egyébként az Állami Számvevőszék által letett téziseket és itt a képviselők által felidézett téziseket az Országgyűlés külön megvitassa, országgyűlési határozati javaslatban elfogadja, azon belül a kormánynak a feladatát és a felelősségét meghatározza, ön ebben partner vagy nem partner. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai