Készült: 2020.02.26.11:37:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

66. ülésnap (2007.04.24.), 128. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, államtitkár úr, hogy alátámasztja azt, hogy e törvényjavaslatnak semmi értelme nincsen. Azt szeretném öntől megkérdezni, hogy az ön véleménye szerint ez a nyilatkozat, amit ön itt említett, amelyben a kiadások részletezése történik meg, része a törvényjavaslatnak, vagy nem. Szeretném megkérdezni, hogy az ön véleménye szerint része, vagy nem része. Ez a nyilatkozat, amiről ön beszélt, része a törvényjavaslatnak, vagy nem része? Nem tud rá válaszolni az államtitkár úr (Tátrai Miklós: Nem nálam van a szó, képviselő úr!). Én elolvastam a törvényjavaslatot és még annak az elemző tanulmányát is.

Most elárulom önnek, hogy ez a nyilatkozat, amiről ön beszélt, és amit majd ez alapján a törvényjavaslat alapján be fognak kérni a vállalkozástól, nem része a törvényjavaslatnak, sem a melléklete, se semmi. Tudja, mit? Ez a törvényjavaslatban benne van, hogy majd a bevalláshoz kell egy nyilatkozatot tenni, de maga a nyilatkozat nem része a törvényjavaslatnak. Na most, a bevallás tartalmának az elkészítése nem a parlament feladata, és nem egy adott törvény feladata. Most, hogy mi van a személyi jövedelemadó-bevallásban tartalmilag, pontilag szerkesztve, a társasági adóbevallásban, ha hiszi, ha nem, nem az Országgyűlés feladata. Pontosan ön mondta el, hogy semmi szükség erre a törvényjavaslatra. Ha egyébként erre kíváncsi az adóhatóság vagy önök, a pénzügyi kormányzat, akkor egyszerűen az adóbevallás mellékletéhez oda lehet tenni vagy ki lehet egészíteni az adóbevallást.

Ezzel terhelni egy Országgyűlést, hogy olyan törvényjavaslatokat fogadunk el, amelyeknek semmi értelme! Ön mondta el, hogy mi az értelme. Az értelme, ennek a nyilatkozatnak a kitöltése. Ha itt lett volna az általános vitán, én ott elmondtam, semmi akadálya, hogy azt a nyilatkozatot kitöltsék a vállalkozók, de ne csak a veszteségesek töltsék ki akkor, hanem az összes vállalkozó, azok is, akik egyébként nyereségesen fizetnek, és több mint 2 százalék adó után fizetik meg a nyereséget, mert könnyen lehet, hogy azok között a vállalkozások között is van olyan, ami túlzott költséget számol el, és így titkol el adót. Tehát nem ez a cél, hogy a 300 ezer veszteséges vállalkozót kezdjük el egy felesleges törvényjavaslattal most célponttá tenni és megcélozni őket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.). Teljesen más a közös célunk egyébként.

Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai