Készült: 2020.02.18.15:22:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

64. ülésnap (2007.04.17.), 62. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Szerintem, ha Schwartz képviselő úr így folytatja, akkor nemsokára pénzügyminiszter lesz belőle (Derültség a fideszes képviselők soraiban.), mert olyan hihetetlen ötletei vannak az adóbehajtásra, ami még Veres Jánosnak sem jutott eszébe.

Elolvastam a bizottsági jegyzőkönyvet, de azt azért nem gondoltam, hogy ezt még meg is fogja ismételni a parlamentben, hogy a kiadások, a költségek alapján kelljen megfizetni ezt a minimumadót, és amit a vállalkozó ráfordított a vállalkozására, azt még fejelje meg 2 százalékkal, és fizesse be az államkasszába. Ehhez szeretnék önnek gratulálni! Ez aztán egészen biztos, hogy alkotmányellenes. De ahogy olvastam, a bizottságban még azt is felvetette, hogy igenis, a házipénztáradót, amiről az Alkotmánybíróság kimondta, hogy alkotmányellenes, azt is hozzuk vissza ide a parlament elé, úgyhogy gratulálok ehhez! Egy kicsit szerintem túlhevült ön az államháztartás hiányát illetően. Próbálja meg reálisabban kezelni a dolgot!

Az, amit ön mond, hogy ki kell szűrni a veszteséges vállalkozások közül azokat, amelyek nem korrektek - vagy ne adj' isten, még trükköznek is, mint ahogy ismerjük, hogy trükkök százát is el lehet követni ebben az országban, még kormányzati szinten is, hát még akkor vállalkozási szinten -, arra az a javaslatom, hogy ahhoz nem kell ez a törvény. Ahhoz nem kell ez a törvény! Én azt javaslom, hogy ezt a bevalláskiegészítő nyomtatványt - ehhez nem kell törvényt készíteni a parlamentben - minden vállalkozó adja be, kivétel nélkül minden vállalkozó. Legyen a társaságiadó-bevallás és a személyi jövedelemadó-bevallás melléklete, adja be minden vállalkozás, és az alapján legyen szíves az APEH egy következetes ellenőrzési rendszert kialakítani, és az alapján legyen szíves kiszűrni! És ne a visszájáról kezdjük el a dolgot göngyölíteni, hogy elkezdjük a szerencsétlen 300 ezer mikrovállalkozáson, amely egyébként is küzd az életéért!

Akkor tessenek olyan ellenőrzési rendszert kidolgoztatni (Az elnök csenget.) az APEH-hal, amely működőképes! És ne a parlamentet terheljük ilyen fölösleges, agyrém törvényjavaslatokkal!
Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai