Készült: 2020.02.26.15:09:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

64. ülésnap (2007.04.17.), 46. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Először is szeretném kezdeményezni és az ön és a képviselők támogatását kérni, hogy a törvényjavaslathoz a mai nap során az Országgyűlés vitájának a végéig lehessen benyújtani módosító javaslatot, és ne csak az adott törvényjavaslat vitájának a végéig. Amennyiben ön ehhez hozzájárul, akkor ez természetesen lehetséges.

Amit pedig reagálni szeretnék Kékesi Tibor képviselő úr szavaira: én megértem, hogy a kormánypártiság nagyon mély elkötelezettséget jelent, és nyilvánvaló, hogy hatalmas felelősség egy ilyen vitában való részvétel, de ez nem azt jelenti, hogy amiért az országnak szégyenkeznie kell, azt erényként kell egy vitában bemutatni. Tehát akkor vegyük újra az ország makromutatóit!

A gazdasági növekedés tekintetében, képviselő úr, a 25 európai uniós országot összehasonlítva ön szerint Magyarország hányadik helyen áll, milyen régióban van?

Az államadósság növekményét tekintve van-e közöttünk abban vita, hogy most már az önök kormánya is elismeri, hogy ebben az évben az államadósság mértéke a GDP 70 százalékát fogja meghaladni? Ez van a benyújtott törvényjavaslatban; gondolom, nincs közöttünk vita. Emlékszik-e, hogy nemrég még azon vitáztunk, hogy 60 százalék fölött van vagy nincsen? Ön állította, hogy isten őrizz, soha nem lesz 60 százalék fölött. Ma már 70 százalékról vitázunk.

Vita van-e közöttünk abban, hogy az infláció mértéke az Európai Unióban az egyik legmagasabb, most 9 százalék körüli Magyarországon? Emlékszik-e még, hogy a választási kampányban Kóka János gazdasági miniszter azt emlegette Gyurcsány Ferenccel egyetemben, hogy Magyarországon nemsokára nulla százalék közeli lesz majd az infláció?

Ha ebben közöttünk vita van, akkor valami probléma van az értelmezéssel, akkor kérem, hogy ön vizsgálja fölül az ismereteit, mert akkor valami gond van, és majd úgy folytatjuk. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai