Készült: 2020.04.09.03:34:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2005.11.14.), 152. felszólalás
Felszólaló Sisák Imre János (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tudjuk, a balesetmentes közlekedést jelentős mértékben elősegíti, ha a veszélyes csomópontokat körforgalommá építjük át. 2004 novemberében a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az egyes megyei közútkezelő közhasznú társaságoktól javaslatot kért arra vonatkozóan, hogy a csomóponti rehabilitáció keretében mely balesetveszélyes körforgalmi csomópontok kiépítését támogatják.

Mindezek után sajnálattal állapítottam meg, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2005. évi költségvetésében a fejezeti kezelésű előirányzatoknál egyetlen forint sem szerepelt a csomóponti rehabilitáció megoldására. Sajnálatos módon a 2006. évi költségvetés tervezetében a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fejezeténél ismételten hiába kutattam a csomóponti rehabilitációra rendelkezésre álló forrásokat.

Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem tehát arra irányul, hogy a 2005. évben ténylegesen történt-e a csomóponti rehabilitáció keretében veszélyes csomópontok átépítése, ha igen, milyen összegben, milyen szempontok alapján osztották el a forrásokat - ha voltak - az egyes megyék között. Nógrád megye miért nem kapott a veszélyes körforgalmi csomópontok kiépítésére egyetlen forint állami támogatást sem?

Végezetül kérdezem a tisztelt államtitkár urat, mire számíthatnak 2006-ban a csomóponti rehabilitációt kezdeményező állami közútkezelő kht.-k s azon önkormányzatok, amelyek saját forrásaikat sem sajnálják ezen baleseti veszély elhárítása érdekében.

Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MDF soraiban.)
Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai