Készült: 2020.10.25.01:01:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

190. ülésnap (2001.03.05.), 84. felszólalás
Felszólaló Mécs Imre (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÉCS IMRE (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Azt gondolom, hogy nem szükséges túlzottan pontosítani, de azért elmondom, hogy a Magyar Köztársaság információs és nemzetbiztonsági szervei - mert hiszen van információs is - munkájának egy részére vonatkozott az, amit elmondtam; tehát a titkos adatszerzésre, a nem jogállami módszerekkel való információszerzésre.

Ami az információk feldolgozását, értékelését és a köztársaság szervei számára való átadását illeti, ez minden dicséretet megérdemel, és a hangsúlynak ebbe az irányba kell átmennie. Tehát abban az információdömpingben és -robbanásban, ami jelenleg van, semmi szükség arra, hogy veszélyes ügynöki módszerekkel, kifürkészés útján vagy más úton szerezzenek meg információkat, hanem a meglévő információkat sokkal jobban dolgozzák fel, a legkiválóbb elmékkel - így valódi intelligence service lesz, tehát intelligens szerviz. Ennek az intelligencia felé kellene elmennie.

Amit mondtunk, erőteljesen a múltra vonatkozik, és a múlt során is főképp az ügynöki és az egyéb személyes módon beszerzett információkra, amelyek, reméljük, hogy lezárulnak a múlttal, és a jövőben már nem lesz szükség használni, vagy visszaszoríthatók olyan mértékig, hogy a jogállamban is elviselhetők legyenek.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai