Készült: 2021.02.25.08:38:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

273. ülésnap (2005.11.29.), 108. felszólalás
Felszólaló Lenártek András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Költségvetési bizottság
Felszólalás oka Bizottság kisebbségi véleményének ismertetése
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LENÁRTEK ANDRÁS, a költségvetési és pénzügyi bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési és pénzügyi bizottság november 16-i ülésén az ellenzéki képviselők tartózkodtak a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitára való alkalmassága kapcsán.

A Fidesz képviselői úgy ítélték meg ugyanis, hogy bár a javaslat elsősorban jogharmonizációs célzatú, most mégis kiváló lehetősége lett volna az Országgyűlésnek arra, hogy rendezzen elsősorban a médiák irányában fennálló problémákat, a törvény ez idáig meglévő hiányosságait. Tudjuk, hogy az ÁSZ évek óta súlyos hiányosságokat vél felfedezni az ORTT működésében is. Tudjuk, hogy sok esetben kapott bírálatot az ORTT a túlköltekezése miatt, maga a költségvetési bizottság is szinte minden ülésszakban kénytelen foglalkozni a szervezet problémáival, ezek közül kiemelve a sok esetben szabálytalanul áthúzódó költségvetési tételeket.

Képviselőtársaimmal azt is furcsálljuk, hogy a kereskedelmi televíziókkal további öt évre meghosszabbították a frekvenciaszerződéseket, ahelyett, hogy újrapályáztatták volna. Így - egyes vélemények szerint - a kormány mintegy 30 milliárd forintos bevételkieséssel terhelte a központi költségvetést.

Most alkalom lett volna e problémák orvoslására, de a kormány bátortalansága miatt ezúttal ez is elmaradt. Ezért tartózkodtunk a szavazáskor.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki oldalon.)
Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai