Készült: 2020.07.12.03:06:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

80. ülésnap (2003.06.17.), 130. felszólalás
Felszólaló Szalai Annamária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  130  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Pontosítani szeretném Göndör képviselőtársamnak a Házszabállyal kapcsolatos mondandóját, hiszen valóban adtak ők be aláírást, hiszen azt írja elő a Házszabály, hogy sürgősséggel vagy a kormányfő, vagy a kormány, vagy pedig 78 képviselő aláírásával lehet behozni előterjesztést. Le is adták ezt, csak 17 órakor, miközben mi a tárgyalást 16 órakor megkezdtük, tehát a házszabályszerű benyújtás nem történt meg.

De ez nyilván már csak egy adalék a többi törvénytelenség sorában, ami a médiumok környékén történik. Törvénytelen jelenleg a magyar közmédiumok finanszírozása, törvénytelen a felügyelete, törvénytelenül osztogatják a közpénzeket: Friderikusz, Juszt László, a miniszterelnök lánya, Tornóczky Anita, és hosszan sorolhatnánk. Törvénytelen módon foglalkoztatnak vissza olyan embereket, akiket hatalmas összegért korábban elbocsátottak, például a hírigazgató 28 millió forintot nem fizetett még vissza a televízió kasszájába. Tehát ez már csak egy újabb hab volt a tortán. Tényleg jól látszik, hogy már a benyújtás körülménye is olyan, hogy mindenáron át akarják erőltetni és a törvénytelenséget honorálni szeretnék, hiszen a Magyar Televízióban a helyett, hogy a pazarlásért felelős korábbi gazdasági vezetőt számon kérnék, elnökké választották Ragáts urat, illetve most még 6 milliárd forinttal meg is jutalmazzák.

Jellemző egyébként az is, hogy a kulturális és sajtóbizottságból egyetlenegy tag nincs jelen sem a szocialista, sem a szabad demokrata pártból. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  130  Következő    Ülésnap adatai