Készült: 2020.07.05.13:13:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

79. ülésnap (2003.06.16.), 299. felszólalás
Felszólaló Szalai Annamária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Köszönöm a szót. Szabó képviselőtársam igyekszik tudatosan félreértelmezni amit mondok, én pedig igyekszem korrigálni, és ezen késői órában is felhívni a figyelmét arra, hogy ne próbálja kiforgatni a szavaimat. (Révész Máriusz: Lassan mondd, hogy megértse!) Lassan mondom, hogy megértse. (Derültség a Fidesz soraiban.)

Amikor én a törvénytelenségekről beszélek, akkor a két perc kevés ahhoz, hogy ezt beleszorítsam, de egy-két példát mondok önnek. Törvénytelen a kuratóriumi elnökség, törvénytelen a kuratórium, törvénytelen a jelenlegi finanszírozás, hiszen önök az üzemben tartási díjat oly módon vállalták úgymond át ‑ természetesen ez nem igaz, hogy átvállalták, hiszen csak töredékét vállalták át ‑, hogy a médiatörvényt nem korrigálták. Törvénytelen az, hogy a végkielégítéseket kifizetik egyszer, utána pedig visszafoglalkoztatják azokat az embereket, például Hortobágyi Éva 7 millió forint körüli összeget kapott és ott dolgozik, vagy az önök egyik kedvence, a hírigazgató Rudi úr körülbelül 28 millió forinttal terhelte a költségvetést, így a közpénzeket, ő is a továbbiakban is ott dolgozik, és tudtunk szerint nem fizette ki, illetve ő sem nyilatkozott úgy, hogy visszafizette volna ezt a pénzt.

Aztán, hogy újabb törvénytelenséget tegyek hozzá, törvénytelen például a mai vitánk, hiszen önök úgy nyújtották be ezt az újonnan előrángatott javaslatot, hogy nem volt meg a szükséges 78 aláírás abban a pillanatban, amikor elkezdtük ennek a törvénynek a vitáját.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai