Készült: 2020.07.16.17:02:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

110. ülésnap (2003.11.24.), 342. felszólalás
Felszólaló Szalai Annamária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  342  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Köszönöm a szót. Arról, hogy mi sok és mi kevés, hosszan lehetne vitatkozni - egyikünk se tudja egyébként, hogy a média finanszírozásában most mi a sok és mi a kevés, elég szomorú, hogy nem tudjuk, előttünk áll a feladat, hogy megtudjuk. Egy azonban biztos: a rendszert nem így tervezték annak idején a törvényalkotók, beleértve minden párt felelősségét, és nem akarom ezt én itt senkinek külön a nyakába varrni. Amikor az előfizetési díjjal kalkuláltak, és eredetileg tervezték a bevételek oldalát, akkor nemcsak azzal számoltak, hogy ki hajlandó fizetni és ki nem, hanem adó jellegű befizetésként a befizetettre.

A hirdetésbevételeknél is sokkal nagyobb szeletre számított annak idején a törvényhozó, mint amennyi jelenleg van, és most korrupciógyanúsan még azt is hol értékesítik, hol nem a Magyar Televízió esetében, a többieknél nem fordul elő. És ugyanúgy a koncessziós díjaknál is volt egy tervezett, kiszámíthatóan tervezhető mértéke, ez megváltozott. Tehát ha csak ezt a három elemét nézem, mind a három csökkent valamennyivel.

Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy nem tudjuk, hogy ez sok vagy kevés, de az biztos, hogy az eredeti tervekhez képest teljesen más a mostani bevételi struktúra, mint akkor a jogalkotók sejthették volna.

Én azt gondolom - és a számok is és a terv is azt mutatja Pető Ivánnal ellentétben -, hogy nem elegendő az ORTT finanszírozására ez a költségvetés, hiszen elvesz a Műsorszolgáltatási Alaptól, hogy fenn tudjon maradni, jelentős összeget vesz el a Műsorszolgáltatási Alaptól, és sajnálom, hogy más funkciók emiatt csorbulnak.

És végül Szabó Zoltán képviselőtársamnak azt tanácsolnám, hogy az Alkotmánybíróságnak fizessen egy sört, de mindegyik tagjának.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  342  Következő    Ülésnap adatai