Készült: 2020.07.06.11:50:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

105. ülésnap (2003.11.10.), 126. felszólalás
Felszólaló Szalai Annamária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Ház! Ma már egyre több ember számára nyilvánvaló, hogy kézi vezérléssel, törvénytelenül irányítja a szocialista kormány a közszolgálati televíziókat. (Közbekiáltások a Fidesz soraiból: Így van!) Ennek első látványos bizonyítéka Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető telefonüzenete volt, melyben Sándort - a Friderikuszt - biztosította Ildikó, hogy Péter, azaz ön is támogatja tévéelnöki ambícióit. (Lendvai Ildikó széttárja karjait. - Zaj.)

A második bizonyíték az volt, amikor meg nem cáfolt sajtóértesülések szerint ön magához kérette Ragáts Imrét, a Magyar Televízió elnökét.

Harmadik bizonyíték: az ön személyi titkára, Komássy Ákos édesanyja, Hortobágyi Éva az MTV egyik igazgatója, akinek az a fő feladata, hogy ápolja a kormány és az MTV közötti kapcsolatot.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az önök találkozója után menesztették a hírműsorok vezetőit, egy új interjúsorozatot indítottak önnel, megszüntették a +1 Éjjeli menedék című műsort. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Hála istennek!) Az ön nevelt lánya, Tornóczky Anita (Zaj. - Az elnök csenget.) új lehetőséget kapott: új dokumentumfilm-sorozatot indított.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön pontosan mikor és hol találkozott Ragáts Imrével, és miről tárgyaltak? Van-e összefüggés az önök találkozója és a Híradó főszerkesztőjének menesztése között? Van-e összefüggés az önök találkozója és Hortobágyi Évának, a Magyar Televízió hajdani MSZMP-s párttitkárának új beosztása között? Van-e összefüggés az önnel készítendő új interjúsorozat és találkozójuk között? Van-e összefüggés az önök találkozója és a nevelt lánya új sorozata között? Mi a véleménye arról, hogy személyi titkárának cégéhez érkezik Hortobágyi Éva MTV-től kapott fizetése? A felsoroltak mellett a miniszterelnök úr mit kért még Ragáts Imrétől?

Várom tisztelettel válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai