Készült: 2020.07.07.05:48:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

102. ülésnap (2003.10.30.), 76-78. felszólalás
Felszólaló Szalai Annamária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:23


Felszólalások:  Előző  76 - 78  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Késő takarékoskodni, ha a láda már üres - ezt a Seneca-idézetet választhatta volna mottójául a szocialista-szabad demokrata kormány, amikor benyújtotta költségvetési tervét, amikor a leépítés költségvetését a Ház elé hozta.

A miniszter asszony szavait hallgatva az jutott eszembe, hogy üres a láda, és üresen konganak a szavai. Nagyon üres volt az a sok szép szó, amit itt elmondott, hiszen nincsen mögötte pénz. Üres a kassza. Esélyegyenlőség annyiban létezik jelenleg, hogy egyforma eséllyel próbálták csökkenteni mindenféle civil szervezet támogatását. Nem tudom, hogy minek örül a miniszter asszony, feltehetőleg nem ugyanazt a költségvetést bogarászta át, amit a Ház elé benyújtottak. Mi ellentétes tendenciákat tapasztaltunk.

Igaz, és öröm az, hogy a civil alapprogram elindul, valamennyi párt támogatta itt a parlamentben, de talán azt ne értékeljük sikerként, hogy egy törvény mögé a törvényben előírt összeget odaállítja a parlament, bár vannak olyan törvények, amelyek betartásának már örülnünk manapság.

Én önnel szemben teljesen mást láttam ebben a költségvetésben, azt láttam, hogy valamennyi civil szervezetet sújtja a kormány, ráeresztett egy fűnyírót a civil szervezetekre minden egyes tárca. Van olyan tárca, amely alacsonyabb fokozatra állította be a fűnyírót, van olyan, amely magasabb fokozatra. A legbüszkébb talán - idézőjelben - az egészségügyi és szociális tárca lehet, hiszen valamennyi fogyatékosszervezetnek 22,5 százalékkal csökkentette a költségvetését.

A miniszter asszony csóválja a fejét, és azt mondja, hogy visszakapják ezt. Nagyon kíváncsi vagyok rá, és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy az értelmi fogyatékosok, a siketek, a mozgáskorlátozottak, a vakok és más tárcák civil szervezeteivel ön hogyan fog a jövőben tárgyalni. Ön azt mondta miniszteri meghallgatásakor (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy minimum 30-40 milliárd kell ahhoz, hogy el tudja végezni a munkáját. Ennek egyharmadát kapta meg...

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő asszony.

SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Én az ön helyében nem örülnék. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  76 - 78  Következő    Ülésnap adatai