Készült: 2020.02.21.11:05:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

162. ülésnap, 191. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács László György (Jobbik)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:17

Felszólalások:  <<  191  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Azt hiszem, megint vissza kell térni még azokra a körökre, illetve megint el kell mondani azokat, amik egyébként a szakmától hangzottak el, illetve az ő értelmezésük ezzel a béremeléssel vagy béremelési ígérettel kapcsolatosan. Egyrészt, hogy ez túl késő, és úgy tűnik, különösen a szakdolgozókra igaz, talán túl kevés.

Azt is sérelmezték, és abban is megfontolandó és megoldandó kérdés előtt áll az államtitkárság, hogy miként lehetne gyorsítani azt az egyébként körülbelül négy évre elnyújtott és egyébként csak 60 százalékot éppen meghaladó béremelést (Dr. Rétvári Bence: „Csak” 60 százalék?), amelyben részesülni fognak. Úgy gondoljuk, hogy mindenképpen meg kell gyorsítani, mindenképpen az őáltaluk elvárt, körülbelüli 100 százalékos emelési szintre kell felzárkóztatni ezt a béremelést.

(14.40)

A másik pedig egy tárgyalási kérdés. Sokan és egyébként teljesen jogosan kérdőjelezték meg, és ebben kérjük az államtitkárságot, fontolják meg, hogy be tudnak-e vonni új partnereket, új szakszervezeteket, olyanokat, akik tényleg reprezentatívak, olyanok, akik ténylegesen jobban tudják a dolgozóik érdekeit képviselni, hiszen mindenképpen szükséges és álláspontom szerint csak akkor születhetne megnyugtató bérmegállapodás, ha újranyitnák ezt a fejezetet, és új tárgyalópartnerekkel, új eredményekkel tudnának a dolgozók elé állni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

Felszólalások:  <<  191  >>    Ülésnap adatai