Készült: 2020.06.01.05:24:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2009.11.10.), 13. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Részletes vita folytatása
Videó/Felszólalás ideje 1:40


Felszólalások:  Előző  13  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy a tegnapi napon az alkotmányügyi bizottság az egyes törvények módosításáról az olcsóbb és átláthatóbb kampányért címmel benyújtott T/11091. számú, Nyitrai Zsolt, Répássy Róbert fideszes képviselők által előterjesztett törvényjavaslatának tárgysorozatba-vételét elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitája. A törvényjavaslatot T/10554. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/10554/1526. számon megismerhették.

Tájékoztatom önöket, hogy az elfogadott napirendünk szerint a kapcsolódó módosító javaslatokat a mai vita végéig lehet benyújtani. Tegnap az Országgyűlés a törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitájának 8 órás időkeretben történő tárgyalásáról döntött. A napirendi ajánlás tartalmazza ennek felosztását.

Tisztelt Országgyűlés! Kezdeményezem, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - az összefüggéseket figyelembe véve - a benyújtott módosító javaslatokat összevontan, egy vitaszakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel az indítványommal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége ezen javaslatomat elfogadta.

Most megnyitom a részletes vitát a rendelkezésre álló időkeretekben. Először az írásban jelentkezett képviselők felszólalásai következnek; elsőként Buzás Péter képviselő úr, MSZP.
Felszólalások:  Előző  13  Következő    Ülésnap adatai