Készült: 2020.07.15.01:26:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

331. ülésnap (2013.12.02.), 236. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:20


Felszólalások:  Előző  236  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon mókás, amikor Schiffer képviselőtársam azt mondja, hogy erről az alaptörvény vitájában kellett volna beszélni itt a parlamentben, amikor az ő frakciója tüntetőleg távol maradt az alaptörvény vitájától, hogy ne is lehessen vele erről itt beszélni. (Dr. Schiffer András tapsol.) Tehát olyan vitát szeretett volna lefolytatni, ami azért nem valósulhatott meg, képviselő úr, mert ön és az egész frakciója nem jött be ide. Nem jött be ide, és nem volt hajlandó az alaptörvényről vitatkozni (Dr. Schiffer András: Ez a rétvárizmus!), akárcsak a szocialisták.

Az önök által felvetett javaslatok, egy kivételével, amit Dúró Dóra képviselő asszony mondott, egyik sem a zárószavazás előtti módosító javaslatokhoz kapcsolódott, sokkal inkább az alapjavaslathoz, és az általános vitában már elmondottakat ismételgették el. Tehát szerintem arra ott már a válaszaikat megkapták. Mindenki tudja, hogy például az alkotmánybíróvá belépésnek van egy minimumkorhatára, 35 év, tehát innentől kezdve nyilván ők később is kezdhetik meg ezt az alkotmánybírói tevékenységüket, és minden más kérdésről szerintem az általános vitában már szó került.

Most ismételten arra használták fel a záróvitát, tisztelt képviselőtársaim, hogy a benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslatok helyett az általános vitában elmondottakat immár harmadszor is megismételték, hiszen a részletes vita sem szólt különösebben másról.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  236  Következő    Ülésnap adatai