Készült: 2021.08.05.08:52:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

154. ülésnap (2004.05.24.), 293. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  293  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném önöket egy percben tájékoztatni arról, hogy az elmúlt bizottsági üléseken ez az öt ellenzéki képviselő, akit önök itt most hallhattak, ez az öt képviselő több mint tíz órán keresztül sorolta azokat a semmitmondó érveket, amelyeket itt a plenáris ülésen is megfogalmaztak. Számon kérték, tőlünk kérték számon a törvényességet.

Ez az előterjesztés a parlament többségi döntésén alapul, teljesen törvényes, és megfelel mind a költségvetési törvény, mind a médiatörvény előírásainak. Tehát semmiféle fenntartásunk nem lehet azzal kapcsolatban, hogy ez a javaslat ne felelne meg a törvényi kötelezettségnek, szemben azzal a gyakorlattal, amit önök folytattak az elmúlt négy évben, tisztelt képviselő úr, amikor a médiatörvényt is megkerülve egyes minisztériumok költségvetésein keresztül teljesen ellenőrizetlen módon finanszírozták a médiát.

Az, hogy az elosztás igazságos-e vagy nem, úgy gondolom, képviselő úr, mindenki az egyik megoldás és a másik megoldás mellett is érvek sokaságát tudja felsorolni. Én azzal az érvvel értek egyet, amit itt képviselőtársaink is megfogalmaztak, hogy sajnos nem sikerült azt a médiatörvényt az elmúlt években megfelelőképpen módosítani, amelyre önök az elmúlt négy évben kísérletet sem tettek. Ez a kormány már megpróbálta ezt is, és a törvényes működés talajára helyezni a közmédiumokat.

Azt kérem a tisztelt képviselőtársaimtól, hogy támogassák ezt az országgyűlési határozati javaslatot, mert ez minden törvényes követelménynek megfelel. Bízom abban, hogy sikerül a médiatörvényt oly módon módosítani, hogy a későbbiekben ilyen vádak ne fogalmazódhassanak meg itt a parlament üléstermében.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  293  Következő    Ülésnap adatai