Készült: 2021.08.02.20:16:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

154. ülésnap (2004.05.24.), 283. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  283  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Sajnálom, hogy idáig jutottunk (Közbekiáltás az MSZP soraiból: Mi is. Mi még jobban. - Derültség ugyanott.), éppen a közszolgálati médiumok struktúraátalakításával kapcsolatos napirendnél. Különösen amiatt sajnálom, hogy a Fidesz-frakciónak vannak itt jelen tagjai (Dr. Magda Sándor: Hol a frakció?), akik még nem tudtak hozzászólni a javaslathoz.

De jellemző, hogy éppen a közszolgálati médiákról szóló egyik javaslatnál (Közbekiáltás az MSZP soraiból: Médiumok!) önök indítványozzák, hogy ne szólhassunk tovább. Jellemző, ahogy az előbb utaltam rá, és nem véletlen, hogy ezt a javaslatot nem áprilisban hozták és hagytak időt egy normális általános vitára, amikor nem kéne itt ülniük önöknek tűkön, hanem lehetne egy normális vitát folytatni erről. (Göndör István: Szerdán még lehet róla.) Szeretném a figyelmükbe ajánlani, mert biztosan vannak sokan önök között, akik ezt így gondolják, hogy lehetett volna sokkal hamarabb erről normális vitát folytatni.

Szeretném még egyszer figyelmükbe ajánlani, hogy legalább jövőre ne idézzék elő újra ezt a helyzetet, és indítsunk a közszolgálati médiákkal kapcsolatos finanszírozás tekintetében törvénymódosításra vonatkozó tárgyalásokat. Ezt önöknek kellene megtenni, nagyobb a felelősségük, egyelőre többen vannak (Dr. Katona Béla: Miért mentetek haza?), de remélem, így is, úgy is sor kerül erre. És még egyszer sajnálom, és elfogadhatatlannak tartom, hogy belénk fojtják a szót. Egyúttal tisztelettel kérem (Dr. Magda Sándor: Utána maradjatok itt!), hogy gombnyomással szavazzunk erről az ügyrendi javaslatról.

Köszönöm szépen a figyelmüket. Annak azért örülök, hogy legalább ilyen sokan meghallgatták önök közül a közszolgálati médiumok finanszírozásával kapcsolatos problémákat. (Kovács Kálmán: Saját magatok nem voltatok erre kíváncsiak.)

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  283  Következő    Ülésnap adatai