Készült: 2021.08.03.15:27:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

154. ülésnap (2004.05.24.), 247. felszólalás
Felszólaló Kovács Kálmán (SZDSZ)
Beosztás informatikai és hírközlési miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:30


Felszólalások:  Előző  247  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Megköszönöm a képviselő uraknak ezt az előterjesztést. Azt hiszem, mindannyian tudjuk itt, a Házban, hogy nagyon fontos dologról van szó, hiszen akár a kormányzati, akár az önkormányzati elektronikus szolgáltatások alapja az, hogy az elektronikus aláírásról szóló törvényt elfogadjuk.

Már most, május 1-jétől hatályba lépett az elektronikus számláról szóló törvény, amely megteremti az elektronikus aláírással ellátott adóigazolási azonosításra alkalmas elektronikus számlák megjelenését, és nyilván ennek az elektronikus aláírásról szóló törvénynek a módosítása szükséges ahhoz, hogy ezt működésbe léptethessük. Hasonló módon az Informatikai Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium között a cégnyilvántartás és a cégnyilvánosság kérdéskörében is előrébb léptünk, ennek szintén ez a feltétele; arról nem is beszélve, hogy a közjegyzői okiratok elektronikus formában történő kiállítása és általában véve az elektronikus archiváció lehetővé tenné több milliárd forint megtakarítását, ha nem papír alapon kell a jövőben az elektronikus dokumentumokat, számláinkat megőrizni.

Ezért kérem a tisztelt Házat, fogadja el ezt a módosító indítványt, és tegye lehetővé, hogy az elektronikus szolgáltatások technikai háttere megteremtődjön. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  247  Következő    Ülésnap adatai