Készült: 2021.07.29.06:45:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

154. ülésnap (2004.05.24.), 180. felszólalás
Felszólaló Dr. Szekeres Imre (MSZP)
Beosztás a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Ön nagyon fontos kérdéseket vetett fel. Természetesen konkrétan válaszolok mindegyikre.

Volt-e tudomása erről a kampányakcióról? Nem. Egy demokratikus pártban nem szoktak beleszólni abba, hogy a XVIII. kerületi piacon az aktivisták hogyan kampányolnak. Nálunk ez nem szokás, nem egy kapu, nem egy zászló, hanem egy normálisan működő pártról van szó.

Másodszor: törvényesen osztogatták-e a Miniszterelnöki Hivatal kiadványát? A válaszom: igen. A Magyar Köztársaság kormányának az ország fejlesztési tervére vonatkozó kiadványát törvényesen osztogatták, mint ahogy mindazon civil szervezetek törvényesen használják fel, amelyek ezt igényelték tőlünk és megkapták.

 

(16.30)

Harmadszor: kapott-e más párt is az ismeretterjesztő anyagokból? Minden frakció kapott egy példányt, eddig érdeklődést nem tapasztaltunk. Az ön kérdését úgy veszem - és gondolom, ez a Fideszre is vonatkozik -, hogy terjeszteni kívánják ezeket a kiadványokat, gondoskodom róla, hogy 500-500 példányt a két ellenzéki párt kapjon, és kampányrendezvényein a választópolgároknak juttassák el. (Dr. Pósán László: Kevés! - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Többet kérünk!) Akkor többet fognak kapni.

Összeegyeztethető-e mindez a négy parlamenti párt által aláírt parlamenti választási etikai kódexszel? Igen. A kódexnek három pontja tekinthető erre vonatkozónak. Az első pontja semmilyen formában nem tiltja, hogy bármely tájékoztató anyagot, amelyet bárki ad ki, felhasználjanak és ismertessenek. Kettő: nem tiltja semmi az etikai kódexben, hogy ez akár állami kiadvány is legyen. Három: a politikai pártok azt vállalták, hogy a kódex szavait nem forgatják ki, nem használják fel valótlan, demagóg módon. Erre kérném én most önt is.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai