Készült: 2020.09.28.01:02:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap, 211. felszólalás
Felszólaló Dr. Hankó Faragó Miklós (SZDSZ)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:02

Felszólalások:  <<  211  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A válaszát nem tudom elfogadni. Egyrészt azért nem tudom elfogadni, mert meggyőződésem szerint az, hogy egy város polgármestere szavahihető-e, nem szmsz-kérdés, hanem egy politikai felelősség kérdése, és meggyőződésem szerint teljesen egyértelmű, hogy jogszerűen tett volna fel kérdést a kisebbség ebben az ügyben az önkormányzat előtt.

Szeretnék röviden idézni a Fidesz szombathelyi szervezetének választási kiadványából: "Ön szerint milyen a jó polgármester?" - hangzott a kérdés. "Fontos a szilárd közéleti erkölcs, a hajlíthatatlanság és a jó munkabírás." - szólt a válasz. Orbán Viktor miniszterelnök úr alig egy héttel ezelőtt a következőket mondta sajtótájékoztatóján: "Ha a kormányfő erkölcsi tartása megkérdőjelezhető, akkor onnantól kezdve egész tevékenysége megkérdőjelezhető."

Tisztelt Államtitkár Úr! Kár, hogy a polgármester úr ma már nem tartja fontosnak ezeket az elveket. A válaszát nem tudom elfogadni.

Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiból. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ne szavazd meg!)

Felszólalások:  <<  211  >>    Ülésnap adatai