Készült: 2020.07.06.02:23:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2017.09.25.), 5. felszólalás
Felszólaló Tuzson Bence (Fidesz)
Beosztás Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 3:44


Felszólalások:  Előző  5  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUZSON BENCE, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban nagyon fontos esemény Magyarország számára és Európa számára is a német választások, hiszen Európának az egyik legerősebb, mind politikai, mind gazdasági értelemben az egyik legerősebb államáról beszélünk. Öröm az számunkra, hogy a CDU-CSU koalíciója meg tudta nyerni a mostani választást, és Angela Merkelnek nagy esélye van arra, hogy tovább folytassa a kormányzati munkát. Gratulálunk ezért Angela Merkelnek és a CDU-CSU-szövetségnek.

És valóban nagy vesztese is van ennek a választásnak, a baloldal, a német baloldal, ami mutatja azt, hogy azok a gondolatok, azok a megszólalások és azok a frázisok, amelyeket pufogtatnak mostanában, nem sikeresek Németországban, nem sikeresek Európában. Nagy tapasztalat lehet ez, nagy előrejelzés lehet ez az európai és a magyar baloldali pártok számára is.

Fontos kérdés az, hogy megváltozott Európa és változik Európa, hiszen egy olyan kérdés, mint a bevándorlás kérdése, a német választásokon is nagyon fontos kérdéssé tudott válni, és befolyásolta a német választások eredményét. Nekünk, magyaroknak különösen fontos ez, hiszen mi vagyunk elsősorban az alatt a nyomás alatt, amit a bevándorlás jelent, hiszen mi vagyunk az az állam, amelyiknek a leghosszabb szárazföldi schengeni határa van, ennek megfelelően nekünk kell a legkeményebben védekeznünk a bevándorlással kapcsolatban. Magyarország határain ott áll a kerítés, amely megvédi Magyarországot a közvetlen beáramlással kapcsolatban. Ugyanakkor Magyarország továbbra is kitett a Soros-terv megvalósításának, hiszen itt van előttünk egy olyan terv, amelynek a lényege az, hogy változassák meg Magyarországot, változzon meg Magyarország. És azok az államok, amelyeket ma Magyarországnak hívunk, Szlovákiának vagy Lengyelországnak, változzanak meg, és szűnjenek meg a magyarok, a szlovákok, a lengyelek, és legyen egy egységes európai massza, egy európai nép, amely majd követni fogja Brüsszel akaratát.

Európát nem lehet a feje tetejére állítani. Azok a döntések, amelyek Európában születnek, a nemzetek döntésén kell hogy alapuljanak, a nemzetek hozzák meg a döntéseiket, és a nemzetek döntéseiből kell hogy összeálljon a végén Európa döntése. Európa alapító atyái, amelyben a németek is részt vettek annak idején, sőt oroszlánrészük volt abban, hogy Európa úgy alakult ki, ahogy kialakult, nos, Európa atyái úgy képzelték el Európát, hogy alulról építkezik, nem pedig fölülről vezérelt rendszer lesz belőle. Ez ellen a lehető leghatározottabban kell nekünk, magyaroknak is tiltakozni, ezért fontos a következő időben meginduló nemzeti konzultáció, amely a Soros-tervről fog szólni, arról, hogy mit szólnak a terv egyes pontjaihoz a magyarok.

Hallgassuk meg az emberek véleményét, mert egy ország sikeres politikát nemzetközi téren is csak akkor tud képviselni, ha ezt az emberek akaratára alapítja. Ez bizony nagy tanulsága Európa utóbbi időszakának, és nagy tanulsága a német választásoknak is. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  5  Következő    Ülésnap adatai