Készült: 2020.07.12.22:38:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

236. ülésnap (2017.06.23.), 48. felszólalás
Felszólaló Tuzson Bence (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:50


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUZSON BENCE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ebben a mai vitában kevés szó esik arról, hogy ez a törvény a valóságban miről szól, hogy ez a törvény a valóságban a feketefinanszírozásról szól, hogy olyan módon finanszíroznak politikai pártokat, amelyek átláthatatlan módok. Ezt szeretnénk ezzel a jogszabállyal, ezzel a törvénnyel megakadályozni. Itt nem arról van szó, hogy valaki plakáton elmondhatja-e a véleményét vagy nem mondhatja el a véleményét, hanem alapvetően arról van szó, hogy politikai pártokat hogyan finanszírozunk. Hiszen abban az esetben, ha a Simicska-féle cég ugyanazokat a plakáthelyeket, 150 darabot 12 millió forintért ad, addig a Jobbik részére 3600 plakátot 24 millió forintért ad, az LMP részére pedig 150 plakátot ad 12 millió forintért, látszik a különbség, és látszik az, hogy egy politikai pártot Simicska Lajos kilóra megvett.

(13.00)

Ez az a finanszírozási mód, amit nem lehet a későbbiekben megengedni. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Megengedhetetlen az, hogy politikai pártokat ilyen formában, nem átlátható módon, nem nyilvános módon, nem látható módon, hogy hogyan kerülnek oda azok a pénzek, úgy finanszírozzanak. Ezt szeretnénk megakadályozni ezzel a törvénnyel.

Tisztelt képviselőtársaim, mint mindenkinek (Közbeszólások és derültség a Jobbik soraiban.), önöknek is, kedves jobbikos képviselők, és az MSZP-s képviselőknek is, érdekük az, hogy a politikai pártok finanszírozhatósága és finanszírozása átlátható legyen, és ne lehessen politikai pártokat kilóra megvenni, mert sajnos a Jobbikkal Magyarországon ez történt. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai