Készült: 2021.06.21.11:13:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 138. felszólalás
Felszólaló Arató Gergely (MSZP)
Beosztás oktatási minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  138  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ARATÓ GERGELY oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úr azt kérdezi, hogy föladtuk-e azt a célt, amit a ciklus elején kitűztünk, a 10 ezer új kollégiumi férőhely felépítését, és további 10 ezer kollégiumi férőhely felújítását. Képviselő úr, azt kell mondanom, hogy nem adtuk föl ezt a célt, sőt eszközöket találtunk arra, hogy további kollégiumi férőhelyeket tudjunk építeni, és további kollégiumi férőhelyeket tudjunk felújítani.

A viszonylag rövid idő nem teszi lehetővé azt, hogy részletesen ismertessem az összes számot, de néhányat mégiscsak kénytelen vagyok elmondani. Az a szándékunk, hogy a 2002-2006-os ciklusban összességében több mint 8 ezer újonnan épített kollégiumi férőhelyet adjunk át; 3400 férőhely állami beruházással, illetve egyetemi beruházással épül, 3200 férőhely pedig 12 milliárd forint költséggel PPP-beruházás keretében. További kollégiumi férőhelyek előkészítése kezdődik el, további 5 ezer férőhely lesz, amely PPP-beruházásban a következő év végéig épülhet meg.

A felújítás területén hasonlóan ambiciózus a programunk. Az a szándékunk, hogy a kollégiumfelújítási program keretében legalább 17 ezer kollégiumi férőhely felújítására kerüljön sor. Ezek közül már átadtunk több mint ezer férőhelyet, még ebben az évben befejeződik 7600 férőhely építése, és elkezdődik a fennmaradó kollégiumi férőhelyek építése. Ezeknek egy része nem fejeződik be 2007-ben, hiszen itt gyakran arra is szükség van, hogy ütemezetten végezzék a munkát, hiszen a kollégistáknak valahol lakniuk kell.

(17.00)

Még egy tényt érdemes kiemelni - ezt is fontos megemlíteni -, hiszen az is kérdés, hogy miből fizetik a hallgatók a kollégiumi díjakat. Nos, az állami támogatás összege havonta 3 ezer forintról 11 ezer forintra növekedett.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  138  Következő    Ülésnap adatai