Készült: 2020.09.26.02:34:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2005.09.12.), 169-171. felszólalás
Felszólaló Dr. Lázár János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  169 - 171  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LÁZÁR JÁNOS (Fidesz): (Hangosítás nélkül.) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés!

ELNÖK: Bocsánat, esetleg kártyahiány nem lehetséges a leolvasóberendezésből? (A képviselő a leolvasóba helyezi a csipkártyáját.) Most már minden feltétel adott, parancsoljon!

DR. LÁZÁR JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Házelnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő 47-es úttal kapcsolatban szeretnék két kérdést feltenni államtitkár úrnak, illetve általa a gazdasági tárcának. Talán érdemes elöljáróban annyit megemlíteni azoknak, akik az ügyet nem ismerik, hogy 2001-ben született meg az a kormánydöntés, hogy a Vásárhely és Szeged között hiányzó tíz kilométeres kétsávos részt négysávosra bővíti a kormány a ott bekövetkezett életveszélyes vagy halálos kimenetelű balesetek megismétlődésének elkerülése, illetve a térség gazdasági felzárkózása érdekében. Sajnos 2002 óta, az első két szakasz megépülése után nem épült semmi sem, annak ellenére, hogy a balesetek száma továbbra is növekedett, újabb halálos áldozatok következtek, és a térség egyre jobban szakad le gazdasági értelemben.

Annak ellenére nem történt semmi, hogy 2002-ben az új baloldali kormánytól 2003-ra, majd 2003-ban 2004-re, 2004-ben pedig 2005-re kaptunk ígéretet, hogy befejeződik az útépítés. Gaál Gyula államtitkár úr tavaly arról tájékoztatott írásban, hogy az útépítésnek semmi jogi akadálya nincs, hiszen az összes kisajátítási dokumentum és minden szükséges engedély rendelkezésre áll. Az önkormányzat ingyenesen adott át telkeket, amelyek az útépítést hivatottak biztosítani.

Én semmi másra nem vagyok kíváncsi, államtitkár úr, csak a gazdasági tárca őszinte válaszára: az eddigi hároméves hitegetés után vajon mikor jutunk el oda, hogy megkezdődik az útépítés, illetve mikor fogjuk magunk mögött tudni azt a 4,7 kilométeres szakaszt, amely páratlanul az országban egy 25 kilométeres útszakasznak a közepén egy kétsávos rész, balesetet, lemaradást, gondot okozva az ott élő embereknek. Szeretném, ha a gazdasági tárca korrekt választ adna arra vonatkozólag, hogy a nagyságrendileg 5 milliárdos beruházás mikor kezdődhet meg, mikor fejeződik be, mert azt hiszem, ez a három év a politikai büntetésre már elég volt Hódmezővásárhelyt illetően.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)
Felszólalások:  Előző  169 - 171  Következő    Ülésnap adatai