Készült: 2020.07.12.21:39:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

163. ülésnap (2012.02.14.), 164. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Hölgy és Urak! Tisztelt Ház! Nagyon röviden válaszolnék, hiszen egy érdemi javaslat született, hogy a négy korábbi gyümölcsfaj mellé még valami mást is tegyünk be a vizsgálati körbe.

Mint arról tegnap éjszaka is beszéltünk, ennek igen komoly anyagi vonzata van, és nekünk nyilvánvalóan felelősen kell bánnunk az adófizetők pénzével: mindig ki kell számolnunk, hogy egy intézkedés mennyi előnnyel, mennyi hátránnyal jár. Nem l'art pour l'art írjuk össze ezeket sem, hanem a tegnap ismertetett három EU-s jogszabály előírása alapján és azoknak a módosulása alapján kell nekünk ezt az új összeírást végrehajtanunk. S nyilvánvalóan, amikor újabb, az ön által említett fajokat bevonnánk ebbe a vizsgálatba, akkor ki kell számoljuk ennek a többletköltségét. Mi ezzel a korábbiakban is számoltunk, és százmilliós nagyságrendű volt az a többletköltség, ami egy szélesebb körnek a vizsgálatát jelentette volna. Azt kell megvitatnunk, pontosabban azt kell kiszámolnunk a szavazásig, és a frakcióknak maguknak is egyértelművé tenni, hogy lesz-e annyi haszna annak a kibővítésnek, mint ez a százmilliós nagyságrendű kiadás, amivel ez a módosító indítvány járna. Úgyhogy mi ezt alaposan meg fogjuk fontolni, újra elővesszük az előzetes számításainkat.

Egyelőre mi ezt nem fogalmaztuk így meg a javaslatban, bár az előző évben - hiszen ez egy hosszú egyeztetés után került a parlament elé, a múlt évben már többször felmerült ez a törvényjavaslat, de az egyeztetések csak az év végére, idei év elejére hozták ide a parlament elé - úgy láttuk, hogy az a négy vizsgálati irány a fontos. Nem hiszem, hogy ezt fölülbírálnánk, de ha mégis, akkor még egy hetünk áll rendelkezésre, hogy ezeket a számításokat a százmilliós összeg nagyságrendjében véghez tudjuk vinni.

Megköszönöm mindenkinek, aki itt volt a részletes vitában. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai