Készült: 2021.06.16.15:26:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

276. ülésnap (2005.12.05.), 232. felszólalás
Felszólaló Dr. Deutsch Tamás (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Videó/Felszólalás ideje 5:31


Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, a kormány nevében ki kíván felszólalni ötperces időkeretben. (Nincs jelentkező.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyűlés! A bizottságok nem kívántak előadókat állítani, így most a képviselői felszólalások következnek, 8-8 perces időkeretben. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. Előre írásban senki nem jelezte felszólalási szándékát. (Nincs jelentkező.) Most sem látok felszólalási szándékot. Így tehát az előterjesztő képviselőt nem kell megkérdeznem, hogy kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni, hiszen vita nem volt.

Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. A benyújtott módosító javaslatokra figyelemmel most a részletes vitára bocsátás következik. Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a T/18239. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 173 igen, 3 nem, 0 tartózkodás.)

Tisztelt Országgyűlés! Fél perc technikai szünetet tartva kérem a frakciók vezetőit, hogy működjenek közre a Ház határozatképességének helyreállításában. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! Megismételjük a határozathozatalt. Indítványozom tehát, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a T/18239. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 189 igen, 2 nem, 0 tartózkodás.) A Ház továbbra sem határozatképes. (Közbekiáltások a Fidesz soraiból: Ez kevés! - Tirts Tamás: A házbizottságot azonnal össze kell hívni.)

Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem a frakciók vezetőit, hogy tegyünk-e kísérletet újabb határozathozatalra. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Igen! - A Fidesz soraiból: Nem kell!)

Tisztelt Országgyűlés! Kialakult gyakorlatunknak megfelelően ismételten, harmadszor is kísérletet teszünk arra, hogy a Ház határozatképes állapotban dönthessen arról, miszerint egyetért-e azzal az indítványommal, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a T/18239. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés az előterjesztést 192 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta. A részletes vitára holnapi ülésnapunkon kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. Az előterjesztést T/18636. számon kapták kézhez a képviselők. Megadom a szót Veres János pénzügyminiszter úrnak, a napirendi pont előadójának, tízperces időkeretben.
Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai