Készült: 2021.06.20.20:44:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

276. ülésnap (2005.12.05.), 228. felszólalás
Felszólaló Dr. Deutsch Tamás (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Sürgős kihirdetés kérése
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  228  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Mindezeket követően kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/17937. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 190 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő kérte, hogy kerüljön sor az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetésére. A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés felkérésére az Országgyűlés elnöke ezt kérheti a köztársasági elnöktől; erről az Országgyűlés vita nélkül határoz.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 181 igen szavazattal, 121 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a kereskedelemről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása.

Mielőtt erre rátérnénk, ügyrendi természetű kérdésben kér szót Vastagh Pál képviselő úr, MSZP.
Felszólalások:  Előző  228  Következő    Ülésnap adatai