Készült: 2021.06.20.09:56:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

276. ülésnap (2005.12.05.), 164. felszólalás
Felszólaló Iváncsik Imre (MSZP)
Beosztás honvédelmi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

IVÁNCSIK IMRE honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen az ön azonnali kérdését. Sajnálatos, hogy így kell döntenie a tárcának, nem örömmel tesszük meg ezt a lépést. Fölülvizsgáltuk valamennyi háttérintézményünk működését, átalakítottuk a kiképzési rendszert, jóval kevesebb ingatlant használunk, mint korábban, és az átalakítás során arra a következtetésre jutottunk, hogy ebben a formában ezt a lovardát nem vagyunk képesek fönntartani.

 

(16.40)

Felajánlottuk a Fővárosi Önkormányzat részére, ők visszautasították, ők sem tudják átvenni.

A lovak elhelyezésére más megfelelő intézményt tudunk biztosítani, de a lovardának ilyen módon való működtetését a Honvédelmi Minisztérium a megváltozott költségvetési feltételek és az átalakulás során már nem tudja vállalni; évente mintegy 50-80 millió forintba kerülne, és ezt nem tudjuk megoldani.

Nem tudom egyébként, honnan van ez az információ, hogy az érintettekkel nem állunk szóba. Szó sincs erről. Maga a miniszter úr is több érintettel szót váltott már a dologról. Készen állunk arra, hogy velük, az ő megnyugtatásuk mellett történjen meg ez a kényszerű lépés. Sajnos nem tudunk a lovarda bezárásától eltekinteni, és a lovak megnyugtató elhelyezéséről gondoskodni fogunk.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai