Készült: 2021.06.20.02:28:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

276. ülésnap (2005.12.05.), 136. felszólalás
Felszólaló Iváncsik Imre (MSZP)
Beosztás honvédelmi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

IVÁNCSIK IMRE honvédelmi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen az ismételt kérdését a képviselő úrnak. Nem gondoltam, hogy ilyen nagy érdeklődésre tart számot a Magyar Honvédség tábornokainak pontos száma.

Az a 6, amire én a múltkori válaszomban utaltam, a parancsnoki és parancsnokhelyettesi beosztásban lévő tábornokokra vonatkozott, és most név szerint direkt megkértem a kollégáimat, hogy sorolják föl - készülve arra, hogy ön ismét kérdést fog föltenni -, hogy kik is azok a kollégáink, akik tábornoki beosztásba kerültek. Gondolom, az idő kímélése szempontjából ettől eltekinthetünk, hogy név szerint fölsoroljam, de szívesen állok rendelkezésre, hogy egyeztessük ezt a közlönyökkel.

(16.20)

Az én kimutatásom szerint az imént említett hat tábornokon kívül összesen három minisztériumi főosztályvezető került még tábornoki rendfokozatba kinevezésre. Az átalakult minisztériumi struktúra eredményeképpen ezek tábornoki beosztásokká váltak, és e beosztásban dolgozó kollégák lettek kinevezve a tábornoki beosztásra. Ezt az apróságot leszámítva minden dolog, amit elmondtam a múltkori válaszban, helytálló, és messze-messze van attól a 90-es számtól, amit a képviselő úr itt most megismételt.

Azt továbbra is megerősítem, hogy 55 hazai beosztásban dolgozik tábornok kollégánk, és kizárólag olyan munkatársaink vannak tábornoki beosztásban, akik olyan jellegű feladatot látnak el, ami indokolja a tábornoki beosztást. Egyébként is az én fogalmaim szerint ez egy rendkívül relatív megközelítés, hogy van, aki sokallja, van, aki kevesli a tábornokok számát.

Csak azt tudom önnek mondani, hogy egyetlenegy indokolatlan tábornoki előléptetés sem történt az év során. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai