Készült: 2020.04.03.00:17:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

34. ülésnap, 188. felszólalás
Felszólaló Szilágyi György (Jobbik)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:17

Felszólalások:  <<  188  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Egy hónappal ezelőtt kérdeztem miniszterelnök urat itt a magán-luxusutazásaival, a magángéppel való luxusutazásaival kapcsolatosan, akkor ön azt válaszolta, hogy harminc éve fogad el ilyen luxusajándékokat, és hogy a jövőben is el fog fogadni ilyen ajándékokat.Az elmúlt nyolc évben nem ezt szoktuk meg, de most be kell ismernem: miniszterelnök úr tartotta a szavát, hiszen az elmúlt egy hónapban hobbijának hódolva járt Londonban, járt Athénban, járt Szalonikiben is (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Így van!) meccseken. Kérdés, hogy ide is ezekkel a gépekkel ment-e, amelyekről szó volt, magángépekkel.

Sőt, miniszterelnök úr, hogy azért mutassa a népnek és az ellenzéknek, hogy ő bármit megtehet, még Schmidt Máriát és a család új üzleti partnerét, Adnan Polatot is vitte magával ezekre az utazásokra.

Az elmúlt egy hónapban azt is észrevehettük, hogy a rendszer továbbra is működik, hiszen nemcsak kap Garancsi Istvántól ajándékokat, hanem ön ad is Garancsi Istvánnak ajándékokat, hiszen az elmúlt egy hónapban Garancsi István további közbeszerzéseket és közpénzeket nyert. Az elmúlt egy hónapban kitüntette Garancsi István cégét: „A legjobb magyar vállalat” díjával tüntette ki, és Garancsi István 26 milliárd forintért építhet egy sportcsarnokot Székesfehérváron. 26 000 millióért! Csak hogy lássuk az arányokat, hogy egy sportcsarnokban mi kerülhet 26 000 millióba: ez ugyanannyi, mint az egész Fáy utcai sportlétesítmény, amelyben egy kézilabdacsarnokot, egy röplabdacsarnokot és egy stadiont építenek fel; plusz hozzávesszük a diósgyőri stadion építését; plusz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sporttelepe, ahol sportcsarnok, uszoda, lőtér és szabadtéri sportpályák kerülnek megvalósításra  ez ugyanannyiba kerül, mint egy sportcsarnok Garancsi Istvánnak.

Miniszterelnök Úr! Ugye, egyetért velem abban, hogy ebben a történetben, ön és Garancsi István történetében nem feltételezhetjük azt, hogy a korrupció (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) nincs jelen, hogy erre nincs semmilyen „garancsia” (Derültség.), hogy ön jelen pillanatban korrupcióba keveredhetett Garancsi Istvánnal kapcsolatban. Kérem, még mindig úgy gondolja, hogy ez egy megfelelő állapot, hogy ön ilyen ajándékokat fogad el tőle? (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Felszólalások:  <<  188  >>    Ülésnap adatai