Készült: 2021.06.21.20:30:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

50. ülésnap, 174. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 7:05

Felszólalások:  <<  174  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Kérem Móring József Attila jegyzőt, hogy aláírásra készítse elő az esküokmányokat, Madarász László urat pedig, hogy kézjegyével lássa el azokat. (Megtörténik.) Mindeközben engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében eredményes munkát és sok sikert kívánjak Madarász László úrnak. (Az esküokmányt aláírató Móring József Attila gratulál Madarász Lászlónak, és átadja az aláírt esküokmány egyik példányát. - Madarász Lászlónak elsőként Lázár János, majd dr. Navracsics Tibor, Harrach Péter, Novák Előd, dr. Schiffer András, dr. Semjén Zsolt, Tóbiás József és Németh Zsolt gratulál.) Köszönjük szépen.

Tisztelt Országgyűlés! Most sürgős tárgyalásba vételi kérelmekről határozunk.

A kormány T/1746. számon benyújtotta az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatát, és kérte ennek sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a kérelmet. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/1746. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 291 igen szavazattal, 62 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

A kormány T/1745. számon benyújtotta az egyes nyugdíj-biztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatát, és kérte ennek sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a kérelmet. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/1745. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 298 igen szavazattal, 62 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

(17.00)

Tisztelt Országgyűlés! Most részletes vitára bocsátás következik.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes rendészeti tárgyú törvények és az azokkal összefüggő törvények módosításáról szóló T/1426. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 255 igen szavazattal, 110 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

A részletes vitára kedden kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2010. évi XLII. törvénnyel összefüggésben szükséges törvénymódosításokról és egyes iparjogvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló T/1427. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 314 igen szavazattal, 53 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

A részletes vitára kedden kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a 2011. évi népszámlálásról szóló 2009. évi CXXXIX. törvény módosításáról szóló T/1481. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 317 igen szavazattal, 50 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

A részletes vitára kedden kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló T/1498. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 303 igen szavazattal, 64 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

A részletes vitára pénteken kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Most tárgysorozatba-vételi kérelemről döntünk.

A Jobbik képviselőcsoportja a Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön az alkotmányügyi bizottság által elutasított, a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló T/1050. sorszámú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről.

Megkérdezem az előterjesztőket, kívánja-e valamelyikük a tárgysorozatba-vételi kérelmet indokolni ötperces időkeretben. Igen, megadom a szót Staudt Gábor jobbikos képviselő úrnak.

Felszólalások:  <<  174  >>    Ülésnap adatai