Készült: 2019.11.19.11:47:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

321. ülésnap (2013.11.05.), 66. felszólalás
Felszólaló Dr. Nyikos László (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NYIKOS LÁSZLÓ (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Én Pálffy képviselő úrnak a hozzászólására szeretnék reagálni. Egyetértek abban a képviselő úrral, hogy a törvény nem szentírás, nem lehet annyira rögzíteni, gránitba vésni úgymond, mint az alaptörvényt. Egyetértek, hogy időnként módosítani kell, ha a helyzet megérett rá, az idő azt indokolja.

A bajom az, kedves képviselő úr, hogy önök a törvényalkotási szisztémájukban teljesen relativizálták a törvényhozási folyamatot.

Sajnálom, hogy nem figyel, de azért elmondom, majd a jegyzőkönyvben talán elolvassa, hogy az a felfogás dominál, a költségvetési bizottságban ennek rendszeresen szem- és fültanúja vagyok, hogy nem olyan nagy baj, persze, hogy nem tökéletes ez a törvény, semmi se tökéletes, a világ se tökéletes, majd kijavítjuk. Tehát relativizálják a legfontosabb jogszabályt azzal, hogy majd módosítjuk. Az önök három és fél éves tevékenysége egy törvénymódosításigyár-szerű termelés volt. És hogyan legyen az állampolgár jogkövető, törvénykövető, ha rendszeresen hozzányúlnak egy törvényhez? Nem az indokolja a módosítását, hogy rendkívüli helyzet adódott, vagy olyasmit nem láttak előre, amit előre láthattak volna, hanem az áll mögötte, hogy nem volt előkészítve rendesen, nem voltak szakmai konzultációk, nem volt kiérlelve. Hoztak egy törvényt, aztán majd módosítjuk.

Köszönöm, képviselő úr, hogy meghallgatott. Meg fogom én is hallgatni. (Dr. Józsa István: Mi meghallgattuk, csak az érintett nem!) Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai