Készült: 2019.11.20.22:00:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

321. ülésnap (2013.11.05.), 21. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Videó/Felszólalás ideje 7:37


Felszólalások:  Előző  21  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el a helyüket. (Rövid szünet.)

Megkérem képviselőtársaimat, hogy helyezzék el kártyájukat a szavazógépben. (Dr. Vadai Ágnes és Szűcs Erika, valamint a mögöttük lévő páholyban öt nő feláll, Szűcs Erikát kivéve egyik szemük körül lila folt. - Dr. Vadai Ágnes: Kedves kormánypárti Képviselőtársaim! - Szavai nem érthetők, mert nem mikrofonba beszél. - Nagy zaj és fütty a kormánypárti oldalon. - A dr. Vadai Ágnes mögött álló öt nő a következő feliratú lapot mutatja fel: "Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?")

Képviselőtársaim, egy kis türelmet és figyelmet kérek! (Nagy zaj.) Vadai Ágnes Képviselő Asszony! (Nagy zaj.) Tisztelt Képviselőtársaim! Az országgyűlési törvény 55. § (3) bekezdése alapján az ülés rendjét súlyosan veszélyeztető megzavarásnak tartom az incidenst. (Dr. Vadai Ágnes a páholyból folytatja a bekiabálást: Én sértettem meg a Házszabályt?) Megkérem a terembiztos szolgálat munkatársait, hogy ürítsék ki az 1. számú szakértői páholyt, kérjék el az igazolványokat, és a páholyban helyet foglalókat kiutasítom a teremből. (Taps a kormánypártok soraiban. - Szűcs Erika, nem a saját helyén állva: Szégyelljétek magatokat!) A két képviselő asszonyt pedig kiemelten figyelmeztetésben részesítem, és felszólítom őket, hogy máskor az ilyen cselekedetektől tartsák távol magukat, mert ez alkalmas a Ház rendjének nagyon erős megzavarására. Annak megfelelően pedig majd az Országgyűlés elnökénél eljárást fogok kezdeményezni önök ellen. (Felzúdulás, nagy zaj.)

Ha valaki dezertőrként a 2-es páholyba ment be, arra is vonatkozik mindez. Aki tehát az 1-es páholyból ki lett utasítva, az a Házból lett a mai nappal kiutasítva. Elnök úr ennek megfelelően majd el fog járni.

Tisztelt Országgyűlés! Megkérem kormánypárti képviselőtársaimat, hogy foglalják el a helyüket. Határozatképességi ellenőrzés következik.

Kérem képviselőtársaimat, hogy a jelenlét ellenőrzéséhez egy nyomógombot nyomjanak meg. Kérem, most nyomják meg! (Szavazás. - A jelenlévők száma 198.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés határozatképes. Az szemmel látható, hogy nem mindenki nyomott jelenlét-megállapítási gombot.

Határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a devizahitelesek megsegítése érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és a zárószavazás. Rogán Antal és Balla György fideszes képviselőtársaink önálló indítványát T/12920. számon, a gazdasági bizottság első ajánlását pedig T/12920/5. számon kapták kézhez.

Tájékoztatom önöket, hogy a gazdasági bizottság ma reggeli ülésén új módosító javaslatot terjesztett elő, amelyet a T/12920/7. számú ajánlás tartalmaz.

Bejelentem, hogy az első ajánlás 2. pontjában szereplő módosító javaslatot előterjesztője visszavonta, így erről nem döntünk.

Most a határozathozatalok következnek.

Az első ajánlás 1. és 3. pontjaiban, valamint a második ajánlás 1. pontjában szereplő módosító javaslatokat a gazdasági bizottság támogatja. Emlékeztetem önöket, hogy az elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően az Országgyűlés egy szavazással határoz a bizottság által támogatott indítványokról.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a bizottság által támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 198 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően most a zárószavazás következik. A határozathozatal előtt megkérdezem, hogy kíván-e valaki a kormány részéről felszólalni. (Dr. Cséfalvay Zoltán jelzi felszólalási szándékát.) Igen, Cséfalvay Zoltán államtitkár úr.

Megadom a szót, parancsoljon!
Felszólalások:  Előző  21  Következő    Ülésnap adatai