Készült: 2020.08.10.20:32:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

236. ülésnap, 190. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:51

Felszólalások:  <<  190  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. (Nagy zaj.) Szeretném megkezdeni a határozathozatalokat, ezért tegyék lehetővé számunkra, hogy az Országgyűlés folytathassa munkáját. Az se baj, ha megnézik, hogy kártyájuk a helyén van-e, hogy később ne legyen abból vita, hogy ki volt jelen a teremben, ki nem, ki tudott szavazni, ki nem. Főtitkár úr és jegyző urak a helyükön. Simon Gábor is. Kollegiálisan megkérdezem a kormánypárti frakciókat, hogyan érzik, elkezdhetjük-e a szavazást. Csak hogy ne legyek inkorrekt. (Jelzésre:) Kezdjük el? Rendben.

Tisztelt Országgyűlés! Részletes vitára bocsátások következnek.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a csődeljárásról és felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény és a Bérgarancia Alapról szóló 1994. évi LXVI. törvény módosításáról szóló T/7456. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

253 igen szavazattal, 6 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátottuk.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes törvényeknek a kormányzati ellenőrzéssel összefüggő módosításáról szóló T/8890. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

216 igen szavazattal, 57 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátottuk.

Indítványozom, hogy bocsássa részletes vitára az Országgyűlés a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről szóló T/8888. számú törvényjavaslatot. Szavazzanak most! (Szavazás.)

251 igen szavazattal, 38 nem ellenében, tartózkodás nélkül átment.

Indítványozom, hogy bocsássa részletes vitára az Országgyűlés az egyes szakosított szociális és gyermekvédelmi szakellátási intézmények állami átvételéről és egyes törvények módosításáról szóló T/8889. számú törvényjavaslatot. Most szavazzanak! (Szavazás.)

226 igen szavazattal, 70 nem ellenében, tartózkodás nélkül átment a javaslat.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a kulturális örökségvédelemmel kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló T/8886. számú törvényjavaslatot. Szavazzanak most! (Szavazás.)

260 igen szavazattal, 43 nem ellenében, tartózkodás nélkül fogadta el a javaslatot az Országgyűlés.

Indítványozom, hogy szavazzunk az egyes ingatlanok Fővárosi Önkormányzat részére történő átadásáról, valamint az önkormányzatokat érintő egyes törvények módosításáról szóló T/8887. számú törvényjavaslatról. Most a részletes vitára bocsátás következik. (Szavazás.)

275 igen szavazattal, 36 nem ellenében, tartózkodás nélkül átment a javaslat.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény módosításáról szóló T/8751. számú törvényjavaslatot. Most! (Szavazás.)

278 igen szavazattal, 37 nem ellenében, tartózkodás nélkül fogadták el a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Most tárgysorozatba-vételről történő döntésekre kerül sor.

Baracskai József, Ficsor Ádám, Gyurcsány Ferenc, Kolber István, Molnár Csaba, Oláh Lajos, Szűcs Erika, Vadai Ágnes, Varju László, Vitányi István független képviselők... - szerintem Vitányi Iván, csak elírták a forgatókönyvben, független képviselők - a szükséges számú aláírást mellékelve a határozati Házszabály rendelkezése alapján kérték, hogy az Országgyűlés döntsön az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság által elutasított, a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény módosításáról szóló T/7990. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről.

Megkérdezem, hogy az előterjesztők nevében kívánja-e valaki indokolni a kérelmet. Molnár Csaba képviselő úr, öné a szó, 5 percben.

Felszólalások:  <<  190  >>    Ülésnap adatai