Készült: 2021.06.22.23:07:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

190. ülésnap, 130. felszólalás
Felszólaló Dr. Varga László (MSZP)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:16

Felszólalások:  <<  130  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Láttam ezt a felvételt, egy irodában nyilatkozott egyébként a főigazgató úr. (Dr. Rétvári Bence: Csak nem azt a mondatot vágták be belőle!  Az elnök csenget.) Megkerülte a választ a kérdésemre. Az a helyzet, hogy nem magyarázta meg azt a hihetetlen és tragikus számot, amely szerint Magyarország a negyedik legrosszabb helyen áll a világon a Covid-járvány kirobbanása óta a halálozási adatokban.

(14.10)

Egyébként az elmúlt hetekben sajnos folyamatosan az első helyen áll ebben a dologban; és a negyedik helyen is úgy áll, hogy két miniállam, San Marino és Gibraltár, illetve Csehország előzi meg.

Erre az egész helyzetre két magyarázat lehet, ha az egészségügyi dolgozók áldozatkészen végzik a munkájukat. Ez pedig az a kettő magyarázat, hogy az egészségügyi infrastruktúrában nem hajtottak végre kellő fejlesztéseket az elmúlt 11 évben, az elmúlt egy évben meg sokszor nem hoztak meg intézkedéseket vagy késve hozták meg. Magyarán, ez a helyzet az önök felelőssége. Egyébként a miniszterelnök is erről nyilatkozott még szeptemberben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amikor a védekezés sikerét az emberéletekben mérte, ezt mondta akkor egy interjúban, illetve arról nyilatkozott, hogy a felelősséget a kormánynak kell viselnie.

Úgyhogy viseljék a felelősséget a kialakult helyzetért! Köszönöm, elnök úr. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Felszólalások:  <<  130  >>    Ülésnap adatai