Készült: 2021.03.07.06:40:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 14-16. felszólalás
Felszólaló Hollik István (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:19


Felszólalások:  Előző  14 - 16  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ha egy mondatban kéne összefoglalni azt, hogy az április 8-ai országgyűlési választásoknak mi a tétje, akkor azt mondhatnánk, az a tétje, hogy nemzeti vagy bevándorláspárti kormánya lesz-e Magyarországnak. Emellett azt is hozzá kell tenni, hogy ez a választás történelmi mércével mérve is kiemelkedő jelentőségű. Hiszen április 8-án nem csak arról szavazunk, hogy milyen volt a mögöttünk hagyott négy év. Még csak nem is arról szavazunk, hogy milyen volt a mögöttünk hagyott nyolc év, hanem arról, hogy milyen lesz az előttünk álló száz év. Másként: nem kisebb a tét, mint nemzeti, keresztény identitásunk, kultúránk, szabadságunk és az a létformánk, amiben jelenleg élünk.A magyarság története is azt bizonyítja, hogy nekünk, magyaroknak csak akkor megy jól, ha szabadok vagyunk. Szabadság nélkül nem tudunk élni, szabadság nélkül nem tudunk sikeresek lenni ebben a világban. Számunkra, Fidesz-KDNP-sek számára ez a kettő a legfontosabb: magyarként tudjunk élni, és azért tudjunk dolgozni, hogy minden magyar ember sikeres lehessen. A mögöttünk hagyott nyolc év is ugyanezt bizonyítja számunkra, hiszen 2010-ben Magyarország, mi nem voltunk urai saját magunknak. Az államadósság az egekben volt, ráadásul az államadósság nagy része külföldi tulajdonban volt. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Most Lőrincé lett.)

Stratégiai ágazataink, stratégiai vállalataink külföldi tulajdonban voltak. Mások diktáltak nekünk. Ekkor mi azt mondtuk, a Fidesz-KDNP azt mondta, hogy a saját utunkat akarjuk járni, nem kérünk az IMF és Brüsszel jó tanácsaiból. (Dr. Apáti István közbeszól.) Küzdöttünk és visszaszereztük szabadságunkat. (Az elnök csenget.) Minden magyar ember büszke lehet arra, önök is büszkék lehetnek arra, hogy a visszaszerzett szabadságunkkal…

ELNÖK: Egy kis türelmet kérek. (Dr. Apáti Istvánhoz.) Jobbikos képviselő úr! Kérem szépen nagyobb türelemre és önfegyelemre. Köszönöm szépen. Apáti képviselő úr, még egyszer kérem, hogy fejezze be.

HOLLIK ISTVÁN (KDNP): …hogy minden magyar ember, önök is büszkék lehetnek arra, hogy a 2010-ben visszaszerzett szabadságunkkal mi jól sáfárkodtunk. (Felzúdulás a Jobbik soraiban.) Hiszen 2010-hez képest 750 ezer emberrel többen dolgoznak, a gazdasági növekedésünk évek óta duplája az Európai Unió átlagos növekedésének, az államadósság csökken és nagyrészt egyébként már nem külföldi, hanem hazai tulajdonban van. Eközben a családi adókedvezménynek köszönhetően 255 ezer család egyáltalán nem fizet személyi jövedelemadót. 2016 óta 184 milliárd forint értékben igényeltek a magyar családok családi otthonteremtési kedvezményt, ennek köszönhetően 66 ezer család jutott új otthonhoz.A képlet, az elmúlt 20 év történetének képlete tehát egyszerű. Ha mások mondják meg nekünk, mit csináljunk, és hogyan éljünk, azzal mi rosszul járunk. A magyar emberek elvesztik munkájukat, elveszítjük vállalatainkat, az államadósságunk növekedik, mások pedig nyerészkednek rajtunk. Ha viszont saját magunk urai vagyunk, akkor Magyarország erősödik, a magyar emberek pedig gyarapodni tudnak. Április 8-án tehát újra meg kell küzdenünk azért a szabadságért, amit már egyszer megszereztünk magunknak.

Mert az a helyzet, hogy sokan vannak, akik meg szeretnék mondani nekünk újra, hogy kivel és hogyan éljünk. Soros György és brüsszeli szövetségesei azt szeretnék, ha más kultúrájú embereket fogadnánk be és megnyitnánk határainkat. Szerintük, Soros Györgyék szerint a migráció jó Magyarországnak és jó Európának. A kultúrák összekeverése, a nemzeti identitás meghaladása pedig szerintük hasznos és üdvös. Persze, hiszen így könnyebben tudnak mindenkiből Soros-féle embertípust faragni.

Ezzel azonban élesen szemben állnak a józan ész szempontjai, az elmúlt 30 év nyugat-európai integrációs politikájának tapasztalata, de elsősorban a magyar emberek többször is kinyilvánított akarata. Mi azt szeretnénk, hogy száz év múlva is farsangolhassunk és húsvétot ünnepelhessünk, nagyböjtöt tartsunk és ne ramadánt; hogy egy családban egy feleség legyen és ne több; és Európában ne Allah legyen az utolsó reménység, ahogy Vona Gábor akarja, hanem a keresztény értékek. Európa addig lesz olyan, amilyennek mi szeretjük, és Magyarország addig lesz magyar, amíg a falvak és a városok közepén templom áll, nem mecset.

Hiába áll össze a nyílt társadalom eszméjének nagykoalíciója, amelyet Soros György és szervezetei, a kerítésbontó ellenzék, valamint a brüsszeli bürokraták alkotnak, mi akkor sem fogunk engedni. Megvédjük a magyar emberek biztonságát, mert nekünk Magyarország az első. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  14 - 16  Következő    Ülésnap adatai