Készült: 2021.03.09.05:19:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2017.11.13.), 366. felszólalás
Felszólaló Hollik István (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  366  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HOLLIK ISTVÁN, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság november 9-i ülése alkalmával megtárgyalta a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. A bizottság 24 igen szavazattal, valamint 7 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.

Az összegző módosító javaslat magába foglalja a Gazdasági bizottság által javasolt módosításokat, amelyeket a Törvényalkotási bizottság módosítás és vita nélkül támogatott. A törvényjavaslat elfogadásával az egyházak számára megnyílik az a lehetőség, hogy településenként megismerhetik a javukra felajánlást tett magánszemélyek számát. Továbbá a javaslat szerint az egyházaknak felajánlható 1 százalékokról szóló rendelkező nyilatkozatot annak módosításáig vagy visszavonásáig veszi majd figyelembe az adóhatóság, ami nyilvánvalóan egyaránt könnyítést jelent majd az adózóknak és lehetőséget jelent az egyházaknak.

Az előterjesztés célja tehát kettős, egyrészt megszünteti a civil szervezetek és az egyházak közötti szabályozási különbséget annak érdekében, hogy az egyházak is hozzáférjenek a számukra felajánlást tevő magánszemélyek adataihoz, másrészt csökkenti az adminisztratív terheket. Éppen ezért kérem önöket, hogy szíveskedjenek támogatni a beterjesztett törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  366  Következő    Ülésnap adatai