Készült: 2020.02.20.06:04:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

279. ülésnap (2005.12.12.), 139. felszólalás
Felszólaló Mesterházy Attila (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  139  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MESTERHÁZY ATTILA ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Valóban partnerséget ajánlottunk a kereskedőknek, és ezt a partnerséget ők elfogadták, ők maguk is azt mondták, hogy továbbítani fogják ezt az áfacsökkenést a fogyasztók felé. Erre egy-két jó példa is van, hiszen számos cég előrehozta már ezt az áfacsökkentést, és már most a termékeiben érvényesíti azt.

A mai megbeszélésnek pedig az volt az eredménye, hogy tájékoztatni fogjuk - még miközben mennek ezek az ellenőrzések - azokat a cégeket, szolgáltatókat, amelyeket ellenőriz a fogyasztóvédelem bármelyik hatósága, hogy a következő időszakban még számítsanak további ellenőrzésekre, és ezáltal most egy ilyen köztes megbeszélést, tájékoztatást tudnánk folytatni, hogy milyen hiányosságokat tapasztaltunk, és milyen intézkedéseket várunk a cégektől. Ez is a partnerség, az együttműködés jegyében történik, hiszen nem célunk rögtön a bírságolás, hanem az a célunk, hogy megelőzzük a problémák kialakulását, és ebben próbálunk együttműködni a kereskedelmi szervezetekkel.

Valóban a célunk az, hogy a kereskedőket segítsük, a fogyasztókat pedig hatékonyan és keményen védjük a nem kedvező hatásoktól. Ezen az úton fogunk továbbmenni, ahogy eddig is tettük.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  139  Következő    Ülésnap adatai